LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Welke bikinitop geeft de meeste steun?

Bikinitop tips

Een bikinitop vinden die lekker zit en ook nog mooi staat, kan lastig zijn. Er zijn ook zoveel dingen om rekening mee te houden: kleur, model, pasvorm… Je kunt er dus niet vroeg genoeg mee beginnen.

Zoë Price-Smith, head of design bij Hunkemöller, zei in een interview over de nieuwe swimwearcollectie onlangs dat een goede ondersteuning bij een bikinitop even belangrijk is als bij een beha. Een waar woord, natuurlijk, maar iets waar niet iedereen altijd bij stilstaat. En hoewel het nog wel even duurt voordat het zomer wordt, zochten wij vast voor je uit welke bikinitop nou de meeste steun geeft.

Triangel bikinitop en tankini

Een triangel bikinitop is zo’n top die bestaat uit twee driehoekjes en wat touwtjes. Er zitten nooit beugels in een triangel bikini, dus hoef je er niet veel van te verwachten als het gaat om de optimale ondersteuning van je borsten.

Vind je de vorm van je borsten toch mooier in een bikinitop die in je nek vastgestrikt wordt? Kies dan liever voor een halterbikini. Doordat de band van deze bikinitop breder is, geeft hij meer steun dan een triangelbikini.

Ook de meeste tankinitops geven weinig steun. Hoewel er wel tankini’s zijn met beugels erin, is dit model in de meeste gevallen gewoon een soort hemdje dat geen enkele ondersteuning geeft.

Liever een bikinitop met beugel

Voor echt optimale ondersteuning van je borsten is het nodig dat er beugels in je bikinitop zitten. Logisch, want dat geldt ook voor beha’s. De exemplaren met beugels geven altijd meer ondersteuning dan de beugelloze varianten. Kun je dus kiezen, neem dan altijd een bikinitop met beugels.

En de bandeaubikini dan?

Bikinitop tipsNet als met strapless beha’s is het bij bandeaubikini’s belangrijk dat je precies de juiste maat en pasvorm voor jouw borsten kiest. Er bestaan bovendien bandeaubikini’s met beugels, dus als je een bandeaubikini mooi vindt, ga dan op zoek naar een exemplaar met beugels voor extra ondersteuning.

Kortom, ga je een bikinitop shoppen, let dan op dezelfde dingen als waar je op zou letten bij het kopen van een goede beha. Niet alleen de cupmaat en omvang zijn belangrijk, maar ook of er beugels in zitten, hoe breed of smal de rugband is en hoe breed of smal de eventuele schouderbandjes zijn.

Meer over dit onderwerp