LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Welke beha past bij jou en waarom?

welke beha kies je?

Beha’s zijn er in allerlei modellen. Maar welke beha kun jij, met jouw borsten, nou het beste kiezen voor het mooiste effect en de beste ondersteuning? Lingerie Nieuws geeft advies!

Welke beha jij het beste kunt kiezen, hangt natuurlijk sterk af van de vorm en grootte van je borsten. Als je er echt niet uitkomt, is een T-shirt beha de meest veelzijdige optie. Deze beha met naadloze cups past namelijk verreweg bij de meeste borsten. Alleen als je een erg grote cupmaat hebt, denk aan maat G of groter, kun je deze beha beter niet dragen. Dan geeft hij namelijk niet genoeg ondersteuning.

De balconette beha

welke beha kies je?De balconette beha geeft door zijn kenmerkende vorm een mooi decolleté onder een jurkje of top met een laag uitgesneden hals. De schouderbadjes staan verder uit elkaar, waardoor de wegvallen onder de halslijn van je kleding en doordat de balconette de bovenkant van je borsten een subtiele lift geeft, vult je boezem bovendien die halslijn mooi op. De balconette is dan ook eigenlijk geschikt voor iedereen die vindt dat haar borsten vooral aan de bovenkant wat extra volume zouden mogen hebben.

De behatop

De behatop is eigenlijk geen echte beha, maar meer een top, zoals de naam al aangeeft. Er zitten geen beugels in, hij heeft geen voorgevormde cups en je trekt hem over je hoofd aan, omdat hij geen rugsluiting heeft. Je raadt het al: de behatop is vooral een goeie keuze als je borsten klein van stuk zijn en niet al te veel ondersteuning nodig hebben. Heb jij cupmaat A, B of een kleine C? Dan kun je prima een behatop aan. Groter dan C? Laat hem dan liever links liggen.

De full-cup beha

De full-cup beha is een beha voor iedereen die volle borsten heeft, zowel in vorm als in cupmaat. Doordat de cups je borsten helemaal bedekken, blijft alles stevig op zijn plaats bij alle normale dagelijkse activiteiten die je onderneemt. En zelfs als je een stukje moet rennen om de bus of trein te halen, geeft deze beha perfecte ondersteuning. De tijd dat deze beha’s per definitie niet sexy waren, is trouwens al een tijdje voorbij: tegenwoordig vind je full-cup beha’s in de collecties van onder andere Freya en Curvy Kate die er geweldig uitzien!

De sportbeha

Tot slot mag de sportbeha natuurlijk niet ontbreken in een stuk over welke beha je het beste kunt dragen. Als je aan sport doet, welke sport dan ook, mag hij ook niet in je lingeriecollectie ontbreken! De sportbeha is namelijk ontworpen om schokken te absorberen en je borsten zo de optimale bescherming tegen beschadiging van het borstweefsel te bieden.

Zijn we nog beha’s vergeten in dit lijstje? En welke beha draag je zelf het liefst? Praat mee op de Facebookpagina van Lingerie Nieuws!

Meer over dit onderwerp