LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Waarop baseer jij je keuze voor een lingeriesetje?

lingeriesetje

Draag jij het liefst een lingeriesetje dat bestaat uit een beha met bijpassend broekje, of maakt het jou niet uit of het bij elkaar past? Wat vind je echt niet meer kunnen op lingeriegebied? Deze en meer vragen werden gesteld in een groot lingerie onderzoek. Benieuwd naar de antwoorden?

FashionChick vroeg ‘ruim 2200 dames de beha van het lijf’ over lingerie. Uit de resultaten bleek onder meer dat bijna de helft van de ondervraagden alleen een matchend lingeriesetje draagt als het toevallig schoon is. Dat ze liever een push-up beha dan een strapless beha dragen. En dat oma-onderbroeken en plastic bandjes een echte no go zijn.

Ondersteuning van je borsten

Maar een van de verrassendste resultaten van dat grote lingerie onderzoek was, als je het ons vraagt, dat goeie ondersteuning van de borsten pas op de derde plek komt bij het kiezen van een lingeriesetje.

Op de eerste plaats van de belangrijkste redenen om lingerie te kopen staat dat vrouwen zich er mooi en sexy in willen voelen. Op de tweede plaats dat het de borsten zo mooi mogelijk moet laten uitkomen. En daarna vragen vrouwen zich dus blijkbaar pas af of een beha ons wel optimale steun geeft.

lingeriesetjeVreemd, als je bedenkt dat het eigenlijk de hoofdtaak van een beha zou moeten zijn dat hij je borsten voldoende steun geeft. Borsten die niet genoeg ondersteund worden, kunnen namelijk de oorzaak zijn van allerlei lichamelijke klachten, zoals dames met een grote cupmaat zullen beamen.

Kies een lingeriesetje dat mooi en stevig is

Natuurlijk kunnen we ons voorstellen dat je naast goeie ondersteuning ook graag een lingeriesetje wilt waarin je je mooi, vrouwelijk en sexy voelt. Maar waarom zou het een het ander uit moeten sluiten? Merken als PrimaDonna, Freya en Elomi bewijzen dat optimale steun voor je borsten en een leuk uiterlijk best samen kunnen gaan.

Wat is voor jou de belangrijkste afweging bij het kiezen van een lingeriesetje? Laat het ons weten in de reacties of op Facebook!

Meer over dit onderwerp