LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Victoria’s Secret ruilt badkleding in voor sportbeha

Badkleding

Komende zomer zal het laatste seizoen zijn dat je badkleding van Victoria’s Secret kunt kopen. Dat maakte het lingeriemerk eerder deze maand bekend. In plaats van bikini’s en badpakken stort Victoria’s Secret zich op de sportbeha.

Het nieuws van Victoria’s Secret is eigenlijk een beetje een verrassing. Vorig jaar nog leek het label namelijk flink in te gaan zetten op badkleding. Voor het eerst was er op televisie een badmodespecial van het label te zien, die vergelijkbaar was met de jaarlijkse modeshow. Ook vorige maand was er zo’n special. Maar blijkbaar valt de verkoop tegen, hoewel Victoria’s Secret zelf aangeeft dat ze hun klanten op het gebied van badmode gewoon niets nieuws meer te bieden hebben.

Badkleding geen core business meer

BadkledingVictoria’s Secret zal de focus gaan verleggen naar hun ‘core business’, zo liet het label verder weten. Die bestaat niet alleen uit lingerie, maar ook uit de jongerenlijn PINK en de beautyproducten die het lingeriehuis verkoopt. Daarnaast zal er meer aandacht komen voor de nieuwe sportlijn van het label. Deze bestaat vooral uit sportbeha’s met bijpassende, kleurrijke broekjes.

Met de huidige aandacht voor een gezonde levensstijl waar veel bewegen een belangrijk onderdeel van is, is de focus op sport waarschijnlijk geen slecht idee. Maar voor fans van de badkleding van het merk en voor de tweehonderd mensen die dankzij de reorganisatie hun baan kwijtraken is het slecht nieuws.

Meer over dit onderwerp