LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Triangl of Victoria’s Secret?

Triangl of Victoria's Secret?

Victoria’s Secret ligt weer eens onder vuur. Deze keer niet omdat ze jonge meisjes te veel seksualiseren of omdat ze vrouwen een onrealistisch schoonheidsideaal aan willen praten, maar omdat hun nieuwe bikini’s wel erg veel lijken op die van het Australische merk Triangl Swimwear…

Goed, de Flirt Bandeau bikini van Victoria’s Secret heeft geen schouderbandjes, en de kleur is anders dan de kleur van de Milly Santa Rosa Splash van Triangl Swimwear. Maar daar is dan ook alles mee gezegd. Qua uitstraling lijken het precies dezelfde bikini’s. Dat heeft vooral te maken met het topje, dat door zwarte bandjes in verschillende vlakken verdeeld wordt.

Triangl Swimwear

Foto: via Triangl Swimwear Instagram

Toen ik het bericht over Victoria’s Secret en Triangl Swimwear las en de gelijkenis zag, moest ik direct denken aan de ruzie tussen Marlies Dekkers en lingeriemerk Sapph over plagiaat, die in 2008 begon en in 2011 werd beëindigd door een rechter, die Marlies Dekkers gelijk gaf. Daarbij ging het vooral om de bandjes boven de cups die zo kenmerkend zijn voor ontwerpen van Marlies Dekkers.

Zwarte randen kenmerkend voor Triangl

Wie in het lookbook op de site van Triangl kijkt, ziet dat de zwarte randen die de bikini’s in vlakken verdelen, bij alle modellen aanwezig zijn. In dat opzicht zijn ze dus eigenlijk net zo kenmerkend voor Triangl bikini’s als de bandjes boven de cups zijn voor lingerie van Marlies Dekkers. Een rondje bikini’s kijken bij andere badmodewebshops leverde mij ook geen andere merken op die bikini’s met dezelfde uitstraling in de collectie hebben.

Triangl en Victoria’s Secret hebben nog niet gereageerd op berichtgeving over de kopieertruc op diverse internationale modeblogs en nieuwssites. Maar dat zal vast niet lang meer duren.

Meer over dit onderwerp