LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Topless zonnebaden is uit dankzij Facebook

Topless zonnebaden is uit dankzij Facebook

Je ziet tegenwoordig steeds minder vrouwen topless zonnebaden. Zeker op het strand en aan het zwembad houden ze hun bikinitop over het algemeen aan, ongeacht de witte strepen die dat oplevert. Volgens sommige trendwatchers zijn social media hier direct verantwoordelijk voor.

Stel je voor, je gaat tijdens een dagje strand met vrienden even lekker topless zonnebaden. Eén van je vrienden neemt een foto van twee anderen, die aan het volleyballen zijn, en plaatst de foto op zijn Facebookpagina. Bij het bekijken van de foto ontdek je dat jij ook in volle glorie te zien bent. Inclusief blote borsten. Op de achtergrond weliswaar, maar toch duidelijk zichtbaar. En al je vrienden hebben de foto al gedeeld… Oeps!

Nog erger wordt het als de foto niet is genomen door een vriend, maar door een volslagen onbekende die toevallig een smartphone bij zich had.

Topless zonnebaden zelfs in Frankrijk passé

Topless het strand op willen is voor de meeste vrouwen echt iets heel anders dan topless op Facebook terechtkomen. Toch gebeurt het natuurlijk wel, en niet altijd bewust. Gevolg: iedereen kan de borsten van de vrouw in kwestie bewonderen en er commentaar op geven. Volgens een Frans-Britse journaliste, die wordt bijgevallen door social media-experts, is het daaraan te danken dat topless zonnen bij jonge vrouwen definitief uit de mode is.

Zelfs in Frankrijk, ooit toch het topless land bij uitstek, gaat tegenwoordig nog maar 2 procent van de vrouwen onder de 35 topless zonnebaden. Wij kunnen het ons wel voorstellen. Alles wat op internet belandt, blijft daar tenslotte tot in lengte van dagen staan, zichtbaar voor iedereen. Dus ook je toekomstige schoonouders, je nieuwe baas en die engerd die je elke dag in de trein tegenkomt.

Wat vind jij van topless zonnebaden en het risico dat er foto’s op Facebook terechtkomen? Praat mee op onze pagina!

Topless zonnebaden is uit dankzij Facebook

Meer over dit onderwerp