LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Tess Munster zet de modellenwereld op zijn kop

Tess Munster rekent af met schoonheidsideaal

Tess Munster is een naam die je misschien niet veel zegt. Maar ze heeft al samengewerkt met bekende modeontwerpers, stond in de Italiaanse Vogue en heeft nu eindelijk ook een echt modellencontract in de wacht gesleept. Toch is ze niet wat je noemt het standaard model…

Haar leven lang kreeg Tess Munster namelijk te horen dat ze niet goed genoeg was om model te kunnen worden. Ze is namelijk maar 1 meter 65 lang, wat in de modewereld als te klein wordt beschouwd. Dat zou op zich nog wel overkomelijk zijn, maar ze heeft bovendien maat 50. En in een tijd waarin we gebombardeerd worden met foto’s van tengere modellen, is dat zelfs te dik voor een contract als plus size model.

Tess Munster bleek toch niet gek te zijn

Tess Munster hoopt andere plus size vrouwen te inspirerenMaar dat weerhield Tess Munster er niet van om toch haar droom om model te worden na te jagen. En nu, op haar negenentwintigste, is haar dat dus gelukt. Met dank aan de foto’s die ze onder haar pseudoniem Tess Holliday op Instagram zette, sleepte ze onlangs een contract in de wacht bij MiLK Model Management.

Ze is er zelf nog helemaal ondersteboven van, zei ze in een interview met een lifestylemagazine. “Dit contract heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Ik wilde altijd model worden, maar het duurde lang voordat ik over de pesterijen uit mijn jeugd heen was en ervoor durfde te gaan. Mijn moeder heeft me altijd gesteund in mijn droom, maar de rest van mijn familie en vrienden dachten dat ik gek was dat ik het bleef proberen.”

Zelf ook onzeker over je figuur? Op de Instagram-pagina van Tess Munster kun je zelf zien hoe mooi lingerie eruit kan zien als het wordt gedragen door een vrouw met maat 50. Inspirerend! Wij verwachten dat we nog veel van Tess zullen gaan horen in de komende jaren.

Meer over dit onderwerp