LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Smart bikini waarschuwt voor zonnebrand

Smart bikini waarschuwt voor zonnebrand

Met de zon en de zomerse temperaturen zullen veel vrouwen afgelopen weekend de bikini vast uit de kast hebben gehaald. Want een beetje bijkleuren voordat de zomer echt begint, daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Tenminste, zolang dat kleurtje bruin is, en niet pijnlijk rood. En daarom is er nu de smart bikini.

Lig jij op dit soort zomerse dagen ook graag uren in de zon te bakken om een mooi kleurtje te krijgen? Dan weet je natuurlijk allang dat veel smeren met een goede zonnebrandcrème daarbij een must is. Maar zelfs met de beste crèmes is zonnebrand niet altijd te vermijden. Je zou tenslotte niet de eerste zijn die per ongeluk in slaap valt op haar zonnebedje, om maar iets te noemen.

Gelukkig heeft het Franse Spinali Design daar nu iets op bedacht: de smart bikini die waarschuwt als het tijd wordt om de schaduw op te zoeken. Spinali Design is een kledingmerk dat trendy kleding en accessoires slim combineert met de nieuwste technologieën. In de smart bikini zitten onzichtbare sensoren verweven die registreren wanneer je te lang in de zon hebt gelegen.

Smart bikini en smart handdoek

smart bikini waarschuwt voor zonnebrandDe sensoren communiceren met je smartphone via een speciaal daarvoor ontworpen app. Ben je al te lang in de zon, dan gaat je telefoon dus over en kun je in de schaduw gaan liggen of naar binnen gaan voordat je huid verbrandt. Liever geen bikini met sensoren? Spinali biedt ook badhanddoeken met sensoren, die precies hetzelfde werken.

Spinali Design richt zicht met de smart bikini voornamelijk op die landen waar de ozonlaag het dunst is, Australië en Brazilië. Doordat de ozonlaag daar zo dun is, lopen mensen daar namelijk veel makkelijker en sneller zonnebrand op dan hier in Europa. Via internet kun je de smart bikini echter ook in Europa bestellen. De prijs? Minimaal honderdvijftig euro.

Meer over dit onderwerp