LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Shapewear dragen kan gevaarlijk zijn

Shapewear kan gevaarlijk zijn

Shapewear is voor veel vrouwen die graag hun figuur willen corrigeren zonder dure operaties een ware uitkomst. Maar artsen in Amerika waarschuwen nu dat het dragen van corrigerend ondergoed, en met name korsetten, kan leiden tot gezondheidsproblemen.

Shapewear zou volgens de artsen een veel te grote druk uitoefenen op de zenuwen, waardoor die afgekneld kunnen raken. Ook je longen en maag kunnen in de verdrukking komen, met ademhalingsproblemen en brandend maagzuur tot gevolg. En daarmee is het lijstje gezondheidsklachten door shapewear nog niet compleet: ook onder andere urinewegproblemen en huidinfecties kunnen worden veroorzaakt door het dragen van corrigerende lingerie.

Gelukkig zijn de gezondheidsproblemen die shapewear met zich meebrengt volgens de artsen niet blijvend van aard. Zodra je stopt met het dragen van de lingerie, verdwijnen de klachten meestal ook weer, zeggen de dokters. Ze waarschuwen dus vooral tegen het veelvuldig dragen van shapewear.

Kies de juiste shapewear

ShapewearAf en toe een corrigerend setje dragen, bijvoorbeeld omdat je er echt op je allerbest uit wilt zien in dat feestelijke jurkje, kan dus weinig kwaad. Let er wel op dat je shapewear kiest met zo min mogelijk naden. Bovendien geldt wat voor gewone lingerie geldt ook voor de corrigerende variant: de juiste maat kiezen is essentieel.

Dat betekent concreet dat je vooral moet uitkijken dat je de shapewear niet te klein koopt. Je hebt misschien de neiging om een maatje kleiner te kopen dan je gewone lingerie, maar dat kun je beter niet doen, omdat juist dan de shapewear vaak te strak zit en van alles afknelt. Kies corrigerende lingerie in je eigen maat, dat zit het beste en ziet er het mooiste uit.

Meer over dit onderwerp