LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Schuilt er een lingerieontwerpster in jou?

Schuilt er een lingerieontwerpster in jou?

Als we de Amerikaanse website Observer mogen geloven, staat je als lingeriefan een geweldige toekomst te wachten. Een toekomst waarin je zelf voor lingerieontwerpster kunt spelen, in plaats van genoegen te moeten nemen met wat anderen voor je ontwerpen.

Trendwatcher Romney Jacob zegt dat massaproductie uit is, en dat steeds meer mensen iets unieks willen. Iets wat speciaal voor hen gemaakt is. Ook als het gaat om lingerie. En natuurlijk springen start-ups daar graag op in. Observer noemt het voorbeeld van Impish Lee, een start-up die lingerie, nachtkleding en loungewear aanbiedt.

Bevrijd je innerlijke lingerieontwerpster

Schuilt er een lingerieontwerpster in jou?In hun webshop kun je voor lingerieontwerpster spelen. Je kiest een van de basismodellen en mag vervolgens zelf bepalen hoe jouw perfecte beha er verder uitziet. Jij kiest dus de kleuren en materialen, waarna de webshop het door jou gecreëerde ontwerp met de hand in elkaar zet en naar je opstuurt. En dan heb je dus een beha die niemand anders ter wereld heeft. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan: een beha kost al snel ruim over de 100 dollar, en dan heb je er nog geen bijpassend broekje bij.

Heb je dat er dus voor over, en heb je altijd al voor lingerieontwerpster willen spelen, dan is het dus zeker de moeite van het proberen waard. Aan de andere kant: er is maar een beperkt aantal basismodellen waaruit je kunt kiezen. Een plunge beha met beugel zit daar bijvoorbeeld al niet tussen, en van minimizers of push-up beha’s hebben ze blijkbaar ook nog nooit gehoord. Ook het aantal kleuren en materialen waaruit je kunt kiezen is natuurlijk niet oneindig.

Lingeriewinkels hebben nog niets te vrezen

Ook onhandig: je krijgt wel een preview te zien terwijl je aan het ontwerpen bent, maar dat is een getekende animatie. Je hebt in de customizer wel de mogelijkheid om foto’s te bekijken van de gekozen materialen in alle beschikbare kleuren, maar niet in combinatie met elkaar. Hoe het eindresultaat er uiteindelijk uit komt te zien is dus een kwestie van afwachten. Gezien de hoge prijzen best een dure gok, ondanks de dertig dagen niet goed geld terug garantie.

Of we binnen afzienbare tijd allemaal onze eigen lingerie zullen gaan ontwerpen, staat wat ons betreft dus nog te bezien. Schrijf de gewone lingeriewinkels, designers en merken in elk geval nog maar niet af. Tijdens onze pogingen om een leuk setje te ontwerpen ontdekten we namelijk nog iets: het is nog best lastig om de perfecte combi van kleuren en materialen samen te stellen. Eigenlijk best handig dus, dat ervaren lingerieontwerpers dat al voor ons doen… Of denk jij daar anders over?

Meer over dit onderwerp