LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Push-up-beha maakt een comeback

Of het nu gaat om gewone kleding of om lingerie; de trends neigden de laatste tijd vooral naar een wat meer natuurlijke look. Dat betekende dat ook de push-up-beha een beetje naar de hoekjes van de winkel verdween. Als deze überhaupt al te vinden was. Maar daar komt nu een einde aan: de push-up-beha is namelijk hard op weg om een comeback te maken.

Foto: Cyril Caton

Tenminste, dat zeggen de experts. Zij denken dat de push-up-beha in de afgelopen jaren misschien vervangen werd door de driehoekvormige beha’s, doorzichtige stoffen en een meer natuurlijke vorm, maar dat deze uitsluitend ‘natuurlijke’ trend niet heel veel langer meer gaat duren.

Terug naar de Wonderbra?

Afgelopen maand verklaarde de modebijbel Vogue nog dat er eindelijk een einde was gekomen aan het tonen van decolleté, nadat vrouwen zich massaal hadden ingezet om vooral de beha’s en stijlen te promoten die misschien wel mooi waren, maar niet veel deden voor het decolleté. Dit zouden ze doen om te voorkomen dat ze alleen op hun borsten beoordeeld werden en niet op hun kunnen. Sterker nog; veel vrouwen denken dat zodra ze een push-up-beha dragen, ze direct niet meer serieus genomen worden. En nu vindt de lingeriebranche dat het ook wel weer eens anders kan.

Volgens Sarah Shotton, de creative director bij Agent Provocateur, is er nog steeds sprake van een echte 90s-trend. In die periode werd de Wonderbra razend populair door de opvallende billboards die langs de wegen werden geplaatst en ervoor zorgden dat het verkeer af en toe zelfs stil kwam te staan.

Victoria’s Secret kiest push-up-beha

En als we af gaan op de laatste Victoria’s Secret Fashion Show, dan zou Shotton best wel eens gelijk kunnen hebben. De modellen die deze show liepen, droegen vrijwel allemaal een push-up-beha. Het gaat bij hen misschien nog niet eens zo zeer om het groter laten lijken van de borsten, maar om de glamoureuze uitstraling die hier vaak mee geassocieerd wordt. Een ding is in ieder geval zeker: uiteindelijk beslist de klant en bepalen vrouwen dus zélf of ze willen dat de push-up-beha een comeback maakt!

Push-up-beha maakt comeback

Meer over dit onderwerp