LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Protest tegen Calvin Klein billboard

(On)terecht protest tegen Calvin Klein billboard?

Een Calvin Klein billboard in New York is weggehaald na protesten van mensen die het seksistisch vonden. Goeie zaak of overdreven? Geef je mening!

Op het omstreden Calvin Klein billboard waren twee foto’s uit de nieuwste campagne van het merk te zien. Links een vrouwelijk model in een uitdagende pose met daarbij de tekst ‘Ik verleid in #MyCalvins’ en rechts het gezicht van een mannelijke rapper met de tekst ‘Ik verdien geld in #MyCalvins’.

Ouderwets stereotype

(On)terecht protest tegen Calvin Klein billboard?De tegenstelling tussen de twee foto’s met bijbehorende teksten schoot de CEO van lingerielabel ThirdLove in het verkeerde keelgat. Ze vond dat Calvin Klein met het billboard het ouderwetse stereotype van de vrouw als seksobject en de man als kostwinner versterkte. Ze riep Calvin Klein dan ook op om het billboard te verwijderen, vooral omdat het op zo’n beetje de meest zichtbare plek van New York hing. Ze kreeg bijval van andere vrouwen. Het Calvin Klein billboard is intussen verwijderd, volgens het merk zelf omdat dat toch al het plan was, en niet vanwege het protest.

De vraag is of de haat tegen lingeriemerken vanwege vermeende stereotypering en seksisme niet een beetje doorslaat. In de #MyCalvins campagne waartoe het Calvin Klein billboard behoorde zijn ook foto’s opgenomen van Justin Bieber in onderbroek met de tekst ‘Ik pronk in #MyCalvins’. Er is ook een mooie foto van de Britse zangeres FKA Twigs met daarbij de tekst ‘Ik blink uit in #MyCalvins’.

Wat vind jij van het Calvin Klein billboard?

Dat lijkt er zeker niet op dat Calvin Klein probeert mannen en vrouwen in stereotype hokjes te duwen. Goed, de tegenstelling tussen de foto’s op het omstreden billboard zou die suggestie wel kunnen wekken, maar kan het niet gewoon een ongelukkig toeval zijn dat die twee foto’s naast elkaar zijn beland?

Lingerie Nieuws is benieuwd wat jij vindt van het Calvin Klein billboard, en van seksisme en stereotypering in andere lingeriecampagnes. Je kunt het reclamebord van Calvin Klein onder andere op de site van Cosmopolitan bekijken. Geef je mening in de reacties hieronder of op Facebook!

Meer over dit onderwerp