LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Project Runway-ontwerpers aan de slag voor Heidi Klum

Heidi Klum Intimates gelanceerd

Ze presenteert al jarenlang de show Project Runway én heeft ook al jarenlang haar eigen lingerielijn: Heidi Klum. Het lag dan ook voor de hand dat die twee activiteiten van het Duitse topmodel een keer samen zouden komen. Dat gebeurde onlangs tijdens een aflevering van Project Runway, waarbij de ontwerpers een mooie look moesten maken voor de Heidi Klum Intimates collection.

Foto: drcliffordchoi via Flickr.

Tijdens Project Runway werkt aanstormend ontwerptalent aan verschillende opdrachten, om kans te maken op de ultieme droom: een eigen kledinglijn. De opdrachten verschillen en kunnen gaan om een gala-outfit, maar ook bijvoorbeeld om een casual outfit. Tijdens de laatste aflevering van Project Runway was de opdracht extra prestigieus: de ontwerpers moesten namelijk aan de slag voor de presentatrice van de show, Heidi Klum. Ze mochten allemaal een outfit ontwerpen voor haar Heidi Klum Intimates collection. En dat was een behoorlijke uitdaging, die ervoor zorgde dat de deelnemers nog tot diep in de nacht door moesten werken.

Duidelijke feedback

Vanwege deze speciale opdracht was Heidi ook erg betrokken bij het proces. Normaal gesproken worden de designers in de gaten gehouden door Tim Gunn en staat hij klaar om hun vragen te beantwoorden. Dit keer kwam het topmodel ook de ontwerpruimte binnen en gaf ze tijdens het proces al duidelijke feedback. Zo vertelde ze tegen één ontwerper dat ze graag meer borsten en minder beha wilde zien. Even later wordt de opdracht nog wat verder uitgebreid en moeten de deelnemers ook nog een sexy jurkje, jasje of iets anders maken dat over de lingerie gedragen kan worden. Gelukkig krijgen ze daarvoor wel iets meer tijd.

Unieke stijl

Uiteindelijk komen de ontwerpers met zeer uiteenlopende stukken: sommige items zijn échte showstoppers en andere stukken lijken weer uit te stralen dat hun ontwerper de opdracht niet helemaal heeft begrepen. Heidi en mede-jurylid Bella Thorne zijn het meest onder de indruk van het ontwerp van Merline, zij wint de uitdaging dan ook. Blake blijkt toch te weinig inzicht te hebben in vrouwelijke vormen en moet de wedstrijd verlaten.

 

Project Runway-ontwerpers aan de slag voor Heidi Klum

Meer over dit onderwerp