LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Nieuw op Kickstarter: feministische lingerie

Een Engelse startup is op Kickstarter een crowdfundingcampagne begonnen om feministische lingerie te kunnen gaan maken en verkopen. Is dat een gat in de markt of niet?

Lingerie is tegenwoordig sexy en onpraktisch of functioneel maar onaantrekkelijk, aldus de Daily Mirror. Neon Moon wil daar verandering in brengen met lingeriesetjes die het gat tussen die twee keuzes opvult. De oprichtster van Neon Moon, Hayat Rachi, omschrijft de tussenvorm als feministische lingerie.

Niet bedoeld om te verleiden

Op de campagnefoto’s van het nieuwe lingeriemerk zijn geen sexy, gephotoshopte dames in verleidelijke settings te zien. En ook geen sportieve dames die in hun lingerie aan het joggen of fitnessen zijn. De foto’s tonen doodgewone vrouwen, bij daglicht, die gewoon lekker in een woonkamer rondhangen.

Feministische lingerie is dus eigenlijk lingerie die er wel leuk uitziet en lekker zit, maar niet bedoeld is om mannen in te verleiden. De lingerie van Neon Moon is gemaakt van bamboe, en is bedoeld om de lijnen van het lichaam te volgen, in plaats van ze te veranderen. Je zult in de setjes van dit merk dus ook geen padding of beugels vinden, en voor push-up beha’s hoef je er ook niet aan te kloppen.

Feministische lingerie vernieuwend?

Wat de feministische lingerie dan wel te bieden heeft? Drie modellen beha’s in vrolijke kleuren, met bijpassend slipje. En als je 200 pond of meer bijdraagt aan de crowdfundingcampagne, mag je kiezen in welke kleur Hayat Rachi haar okselhaar zal verven. Ze belooft een foto te maken van het eindresultaat en de gekozen kleur een maand lang te houden.

En dat is het eigenlijk wel. Als je het ons vraagt, is het best een slim idee om je lingerie te verkopen als feministische lingerie. Je hebt dan in elk geval een opvallend verhaal, en Neon Moon heeft dan ook al aardig wat aandacht van Britse media gekregen. Of de lingeriesetjes ook echt vernieuwend zijn? Oordeel zelf!

Meer over dit onderwerp