LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

New York Fashion Week staat bol van lingerie

New York Fashion Week staat bol van lingerie

Zo eens in de paar jaar besluiten modeontwerpers en masse dat lingerie gezien mag worden. Dan zie je ineens celebs in satijnen onderjurkjes of kanten topjes rondparaderen. Niet alleen op de rode loper, ook op de catwalks. En dit jaar is het weer zo ver, tijdens de New York Fashion Week.

Tijdens de New York Fashion Week toonden modellen creaties van onder meer Alexander Wang, Givenchy en Victoria Beckham, en opvallend was dat al deze creaties aan lingerie deden denken. Er werd veel gebruik gemaakt van kant en satijn, met lintjes en strikjes om de boel te accentueren en omhoog te houden.

Ontwerpers verre van origineel

New York Fashion Week staat bol van lingerie

Stockfoto, deze creatie was dus niet te zien op de New York Fashion Week.

Het is zeker niet de eerste keer dat de modebranche op het lumineuze idee komt om ondergoed als bovenkleding te dragen. In de jaren tachtig kwam Malcolm McLaren, de zakenpartner van Vivienne Westwood, voor het eerst op dit idee. Jean-Paul Gaultier haakte er vlug op in, met als meest bekende voorbeeld het iconische korset met puntige cups dat Madonna een jaar daarna tijdens haar tournee droeg.

In de jaren negentig was het John Galliano die avondjurken eruit liet zien als onderjurken en daarmee de toon zette voor wat de beau monde droeg tijdens galafeestjes. Ook Stella McCartney’s carrière is voornamelijk gebaseerd op mode die aandoet als lingerie. Toch lijken de modeontwerpers die hun creaties lieten zien op de New York Fashion Week te denken dat ze super origineel bezig zijn. Of in elk geval anders-dan-anders.

Van New York Fashion Week naar straatbeeld?

Wij vragen ons vooral af of de voorbeelden die tijdens de New York Fashion Week te zien waren, zullen uitgroeien tot een echte trend. Wat denk jij? Is de wereld klaar voor een nieuwe golf ondermode als bovenkleding? En zou jij het dragen, of vind je dat lingerie vooral lingerie moet blijven, en daarmee verborgen onder je echte bovenkleding? Praat mee op Facebook!

Meer over dit onderwerp