LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Miss World definitief niet meer in badpak

Miss World hoeft geen badpak meer aan

De organisatoren van de Miss World verkiezing hebben besloten de badpakronde definitief van het programma te schrappen. Dat gaven ze onlangs aan in een verklaring. De reden? Een Miss World in badpak is niet meer van deze tijd.

De badpakronde is al sinds 1951 onderdeel van de Miss World verkiezing. Vorig jaar werd de ronde voor het eerst overgeslagen, na protesten van Moslims in Indonesië, en ook dit jaar liepen de kandidaten niet in badpak over het podium, maar in traditionele kledij uit hun land.

Volgens de organisatoren heeft de badpakronde geen toegevoegde waarde meer. “We zijn tegenwoordig op zoek naar andere schoonheidsidealen, en daar is jezelf presenteren in zwemkleding niet meer voor nodig,” laten zij weten.

Miss World is geen schoonheidskoningin

Young Women in Bikini ContestMisschien nog wel opvallender dan het definitief afschaffen van de badpakronde is de omschrijving van Miss World anno 2015 door de organisatie. “Miss World is niet zozeer een schoonheidskoningin als een ambassadrice die de maatschappij helpt. Het gaat erom wat een vrouw kan doen met de titel Miss World.”

De directeur van de organisatie voegde daar volgens de Engelse Vogue ook nog aan toe dat het bij toekomstige verkiezingen niet meer alleen om het uiterlijk van de kandidaten zal draaien.

Wij zijn benieuwd of andere internationale Miss-verkiezingen het voorbeeld van Miss World zullen volgen. Zowel wat het afschaffen van de badpakrondes betreft als wat de mooie belofte van de organisatie betreft. Wie weet, kunnen over een paar jaar dan ook vrouwen die er niet uitzien als fotomodellen een titel als Miss World of Miss Universe krijgen.

Meer over dit onderwerp