LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Menstruatie-ondergoedreclame geweerd uit de metro

De ondergoedreclame waar het allemaal om draait. Beeld: Thinx

De ondergoedreclame waar het allemaal om draait. Beeld: Thinx

 

De reclamebeelden van ondergoedlabel Thinx zijn geweerd uit de metro in New York. Reden? Ze zouden aanstootgevend zijn. Het ondergoedlabel maakte reclame voor hun nieuwe menstruatie-ondergoed, waarbij tampons en/of maandverband overbodig zijn.

 

De foto’s van de nieuwe campagne van het ondergoedlabel Thinx bestaan uit afbeeldingen van etenswaar. Onder andere bloedsinaasappels en eieren moeten eraan geloven. De reclamebeelden stellen een lichte menstruatie voor. Je zou denken dat het niet subtieler kan. Het aannemersbedrijf van de Metropolitan Transit Authority in New York dacht daar echter anders over en gaf geen goedkeuring om de panelen te installeren in de metrostations.

 

Mannenraad

Miki Agrawal, ceo van Thinx vertelt aan Refinery29 waarom zij denkt dat de beelden niet de metro in mochten: “De raad die beslist over reclames in de metro bestaat voornamelijk uit mannen. Menstruatie maakt hen oncomfortabel waardoor ze besloten de reclamebeelden te weren.”

 

Pompelmoezen als borsten

In het reglement van het aannemersbedrijf stonden geen redenen om haar reclamecampagne niet te accepteren: “In het verleden werd er wel reclame gemaakt voor borstvergrotingen met behulp van pompelmoezen. Fruit mag dus wel gebruikt worden om borsten te representeren maar niet voor andere delen van het vrouwelijk lichaam.”

 

Een van de posters. Beeld: Thinx

Een van de posters. Beeld: Thinx

Menstruatie

Het ondergoed van Thinkx is bedoeld om de lichtere dagen van de menstruatie te vergemakkelijken. De onderbroekjes vervangen de taak van maandverband of tampons en volgens Thinkx maken de broekjes je zelfverzekerder. Ze zijn antibacterieel, vocht opnemend en bovendien maken vlekken en lekken geen kans gezien de broekjes daar tegen bestand zijn.

 

Agrawal is niet van plan om de beelden aan te passen. Ze wil, naar eigen zeggen, in blijven gaan tegen de seksistische reacties tot de raad de beelden aanvaardt.

 

Meer over dit onderwerp