LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Mannenlingerie, de nieuwe modehype?

Mannenlingerie, de nieuwe modehype?

De afgelopen jaren zien we steeds meer berichten voorbijkomen in de media over pogingen om mannenlingerie op de markt te brengen. Ook in webwinkels duiken steeds vaker lingerie-items voor mannen op, zoals kanten strings. Is hier echt sprake van een nieuwe trend?

Een man in een beha, of een sexy bikinitopje. Gek idee? Niet als het aan de Japanse designer Kaku Nishioka ligt. Hij brengt binnenkort een beha voor mannen op de markt, die mannen wiens borst te lijden heeft onder de zwaartekracht, moet helpen zich weer zelfverzekerd te voelen.

Toch is de Japanner niet de enige die de laatste jaren heeft geprobeerd mannen aan de lingerie te krijgen. Begin dit jaar meldden we al dat Homme Mystère uit Australië en het Japanse label Wish Room lingerie voor mannen op de markt brachten. Echt aanslaan deed het tot nu toe niet.

Mannenlingerie en borsthaar

Maar een opmerkelijke nieuwe meme op social media lijkt erop te wijzen dat daar heel misschien toch verandering in komt. Engelse mannen delen namelijk sinds kort geheel vrijwillig foto’s van zichzelf via Instagram, waarop ze te zien zijn in een bikinitop.

En niet zomaar een bikinitop, maar een top die gemaakt is van hun eigen borsthaar. De hashtag die ze gebruiken om hun foto’s te delen is #ChestHairBikini. Waarom deze mannen hun borsthaar in de vorm van een bikinitopje scheren is niet bekend, maar blijkbaar vinden ze het zelf in elk geval erg leuk om te doen. En om zichzelf te laten fotograferen met hun harige topje.

Zouden deze foto’s in combinatie met de wens van lingeriedesigners om ook heren te voorzien van mooie, sexy lingeriesetjes die ze elke dag kunnen dragen, een teken aan de wand kunnen zijn dat de mannelijke helft van de wereldbevolking er aan toe is om zich in sexy lingerie te hullen? In de Middeleeuwen droegen mannen tenslotte ook al korsetten, lang voordat die bij vrouwen in de mode kwamen…

Het lijkt ons vooralsnog onwaarschijnlijk. Maar wie weet, is Kaku Nishioka wel een trendsetter en zien we volgend jaar zomer dan toch de eerste mannen in bikini op het strand. En is het dragen van mannenlingerie over een jaar of tien wel net zo normaal als het dragen van sexy lingerie nu voor vrouwen is.

Mannenlingerie, de nieuwe modehype?

Meer over dit onderwerp