LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Londen: the place to be voor lingeriefans

Londen

Londen is sowieso natuurlijk een geweldige stad om een paar dagen door te brengen, maar het Victoria & Albert Museum maakt de stad voor lingeriefans nu tot een nog interessantere bestemming. In dat museum kun je nu namelijk je ogen uitkijken aan lingerie!

De tentoonstelling Undressed: A Brief History of Underwear bestaat uit zo’n 250 stukken lingerie uit de periode tussen de achttiende eeuw en vandaag. Dat betekent dus dat je er zowel ouderwetse korsetten als de nieuwste setjes van Agent Provocateur (een van de sponsoren van de tentoonstelling) kunt bekijken.

Ouderwetse lingerietrends van nu

Lingerie expo in LondenHoogtepunten uit de expositie zijn onder meer lingerie gedragen door Gwyneth Paltrow, Dita Von Teese en Kate Moss. En ook de moeder van Koningin Victoria droeg lingerie die in het museum te zien is. Maar voor de echte fan nog veel leuker dan die setjes van celebs is dat je heel goed kunt zien waar lingeriedesigners van nu hun inspiratie vandaan halen.

We zitten momenteel in een periode waarin lingerie weer steeds zichtbaarder wordt, en regelmatig als bovenkleding gedragen wordt. Maar wist je dat deze trend al bijna zo oud is als lingerie zelf? Hij komt steeds weer terug, zoals een onderjurk uit 1911 bewijst bij de tentoonstelling in Londen. Als je die ziet, zou je zomaar kunnen geloven dat vorig jaar ontworpen is, in plaats van een ruime eeuw geleden.

Kijken en kopen in Londen

Er is nog een trend van heel vroeger die nu min of meer terug is. Vraag jij je ook weleens af waarom vrouwen zich toch in die superstrakke korsetten wrongen? Denk dan eens na over hoe populair shapewear tegenwoordig is! En zo zijn er nog wel meer overeenkomsten te vinden tussen toen en nu.

Al met al lijkt deze tentoonstelling ons een prima excuus om een ticket naar Londen te boeken! Jou ook? Je hebt nog even de tijd, de expositie loopt tot maart 2017, dus nog bijna een jaar! Meer informatie vind je op de website van het Victoria & Albert Museum. En natuurlijk is je bezoek aan de tentoonstelling prima te combineren met een rondje langs de beste lingeriewinkels in Londen. Die vind je op deze website.

Meer over dit onderwerp