LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Lingeriemerk maakt winst zonder Photoshop

Lingeriemerk maakt winst zonder Photoshop

In januari van dit jaar besloot lingeriemerk American Eagle om te stoppen met het fotoshoppen van hun lingeriemodellen. En dat legde het merk zeker geen windeieren: de klanten stroomden toe.

Veel vrouwen bleken de foto’s voor de campagne van de Aerie lingerielijn van American Eagle wel te kunnen waarderen. Sinds het lingeriemerk eind januari met de campagne #AerieREAL kwam, stegen de verkopen van de lijn met maar liefst 9 procent.

Lingeriemerk oogst waardering bij klanten

Of dat puur aan de campagne op zich te danken is, is niet met zekerheid te zeggen. Het kan namelijk ook zijn dat vrouwen die eerder nog nooit van het lingeriemerk gehoord hadden, door de grote media-aandacht rondom de campagne zich ineens bewust werden van het bestaan van Aerie. Maar een mooi resultaat blijft het natuurlijk wel. En het rekent in elk geval af met het idee dat merken zichzelf zouden benadelen door geen gebruik te maken van Photoshop in hun campagnes.

Natuurlijk, de vrouwen die de lingerie van Aerie showen, zien er nog steeds niet helemaal net zo uit als ‘de gemiddelde vrouw’. Er is er bijvoorbeeld niet één bij met een echt grote maat. Maar misschien is dat de volgende stap, nu het lingeriemerk weet dat echte vrouwen door hun klanten gewaardeerd worden?

Worden gewone vrouwen straks ook Angels?

Gelukkig zijn er steeds meer lingeriemerken die hun best doen om te breken met het huidige idee van wat het perfecte lichaam nu eigenlijk is. Onder meer in de webshop van Grote Cupmaten vind je tegenwoordig steeds meer foto’s van doodgewone, prachtige vrouwen. En ook op de Lingerie Fashion Week in New York, die eind oktober plaatsvond, was een grote diversiteit aan vrouwen te zien.

Laten we hopen dat deze trend doorzet, en dat het over niet al te lange tijd de normaalste zaak van de wereld is als een lingeriemerk een gewone vrouw met een gewoon lichaam laat zien in de advertentiecampagne. En het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als die gewone vrouwen dan straks ook Angels van Vitoria’s Secret zouden kunnen worden. Maar dat zou nog wel eens een tijdje kunnen gaan duren…

Lingeriemerk maakt winst zonder Photoshop

Beeld: Dollar Photo Club

Meer over dit onderwerp