LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Lingeriemerk Aerie inspireert met ‘normaal’ model voor sexy campagne

Lingeriemerk scoort met 'normaal' model voor sexy campagne

Het Amerikaanse merk Aerie heeft behoorlijk wat punten gescoord door een ‘normaal’ model in te zetten voor de sexy campagne die onlangs gelanceerd werd. Het gaat om Barbie Ferreira, ze is 19 jaar oud en heeft maat 44. Ze vindt het belangrijk dat haar foto’s en beelden niet bewerkt worden, omdat mensen dan kunnen zien hoe ze er echt uitziet. Daarom verschijnt ze ook in deze campagne geheel onbewerkt.

Foto: Mike Kalasnik via Flickr.

In een filmpje vertelt ze hoe ze zichzelf ziet en wat ze daarvan vindt. Barbie wordt op social media al ‘Queen of in-between’ genoemd en heeft op Instagram meer dan 200.000 volgers. Niet iedereen is echter laaiend enthousiast over de afmetingen van Barbie; ze krijgt ook behoorlijk wat commentaar en veel mensen zeggen dat ze obesitas in de hand werkt. Zelf vindt ze dat onzin: “Dat klopt gewoon niet. Ik zit nog niet eens in de buurt van de officiële definitie van obees.” Wel voegt ze daaraan toe dat als je daar wel op zit, het ook niet direct slecht is, maar dat ze hiermee alleen maar aan wil geven dat ze zelf vrij gemiddeld is. Ook vertelt ze dat ze sport en ontzettend gezond eet.

Geen plus size-model

Hoewel maat 44 in Nederland al snel bestempeld zou worden als plus size, is dat iets waar Barbie echt niets van wil weten. “Ik ben geen plus size. Ik heb nog nooit kleding gekocht die plus size is.” Blijkbaar kunnen veel mensen zich identificeren met het 19-jarige model, want de verkoop van Aerie – dat een dochterbedrijf is van American Eagle – is in het tweede kwartaal van 2015 al met 18 procent gestegen, terwijl die van concurrent Victoria’s Secret in dezelfde periode maar met 3 procent toenam. Ook online zijn de reacties op de video en de nieuwe collectie van Aerie overwegend positief en wordt het initiatief van het lingeriemerk ‘inspirerend’ genoemd.

Lingeriemerk Aerie scoort met 'normaal' model voor sexy campagne

Meer over dit onderwerp