LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Lingerie wassen in de wasmachine

Lingerie wassen in de wasmachine

Al jaren lezen we in tijdschriften en op internet dat lingerie wassen altijd op de hand moet gebeuren, het liefst nog met koud water ook. Maar in een lijstje met lingerietips van exclusieve merken lezen we nu weer dat je lingerie ook gewoon in de wasmachine kan. Hoe zit dat?

Een mooie BH bestaat meestal uit een delicate stof, en bevat volgens het tiplijstje van Beau Monde bovendien maar liefst 45 verschillende onderdelen. Logisch dus, dat je die niet zomaar in de wasmachine gooit. Maar volgens experts van MarieJo en PrimaDonna, die meewerkten aan de lijst, kun je op zich best lingerie wassen in een wasmachine.

Lingerie wassen: tips van de experts

De meeste experts die aanraden om BH’s in de handwas te doen, voeren als argument aan dat op die manier de elasticiteit van de stof langer behouden blijft. Maar met het verdwijnen van de elasticiteit van je BH heeft de wasmachine zelf niet zo veel te maken. De grote boosdoener daarbij is de wasverzachter. Die is namelijk bedoeld om stoffen zacht te maken, en dat moet je nu juist niet hebben bij elastische materialen. Laat de wasverzachter dus achterwege.

De meeste wasmachines hebben tegenwoordig trouwens een handwasprogramma, dus als je dat programma gebruikt, zit je helemaal goed. Doe je BH’s wel in een speciaal waszakje, in verband met de metalen onderdelen. De beugels en de sluitingen van de BH kunnen de stof beschadigen doordat ze erin blijven haken, maar ze kunnen ook je wasmachine flink beschadigen. Let dus ook op dat het waszakje goed sluit en dat er geen gaten in zitten. Om helemaal safe te zitten, kun je de temperatuur van de wasmachine op ‘koud’ zetten. Hoewel je dat weer beter niet kunt doen als je slipjes gaat wassen, dat is namelijk niet zo hygiënisch.

Lingerie wassen in de wasmachine

Lingerie wassen in een sopje in de gootsteen is dus niet per se nodig, maar we kunnen ons ook voorstellen dat als je een hele dure BH hebt, je die liever niet in de wasmachine gooit. En dan is er natuurlijk helemaal niets mis mee om alsnog die gootsteen even met sop te vullen!

Was jij je lingerie op de hand of gooi je het in de machine? Laat het ons weten op Facebook!

Foto bovenaan: J.E. Theriot, op Flickr (cc)

Meer over dit onderwerp