LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Lingerie scoort goed onder de kerstboom

Wat hebben koffiezetapparaten, sapmachines, alles dat aan Star Wars gerelateerd is en lingerie met elkaar te maken? Het zijn allemaal grote hits voor onder de kerstboom. Winkeliers hebben gemeld dat onder meer vrouwenlingerie op het moment erg goed verkoopt.

Foto: Tom Pratt via Flickr.

Ook steeds meer Nederlanders leggen cadeautjes onder de kerstboom. Soms is dat in plaats van een Sinterklaasviering, maar in veel gevallen worden ook beide feesten met cadeautjes gevierd. Voor winkeliers is dit goed nieuws, want dat betekent dat de omzet in de decembermaand aanzienlijk stijgt.

Lingerie en homewear

Als het om lingerie gaat, dan verkoopt eigenlijk alles op dit moment wel goed. Veel vrouwen vinden een spannend setje onder de boom, maar ook de ‘gewone’ setjes en homewear vinden gretig aftrek. Lingerie is al jarenlang een favoriet cadeautje om te geven met de kerstdagen. In de afgelopen jaren werd er vooral veel sexy lingerie en zelfs sm-lingerie verkocht. Dat laatste werd met name geïnspireerd op de Fifty Shades of Grey-gekte die ook in Nederland woedde.

Vrouwen willen geen lingeriesetjes

Opvallend genoeg wil dit niet zeggen dat lingerie ook ontzettend goed scoort bij de ontvangers. Er is namelijk onderzoek gedaan naar wat vrouwen graag van hun geliefde krijgen en daaruit kwam een verrassend lijstje naar voren. Zo krijgen ze het liefst kleding, schoenen, keukenspullen, geld, een tablet, telefoon, sieraden, laptop, horloge of een auto. Het lijstje met dingen die ze liever niet krijgen is een stuk korter: daarop staat alleen lingerie. Veel vrouwen vinden dat vooral een cadeau dat mannen voor zichzelf kopen en hebben liever iets waar ze zélf echt wat aan hebben. En zelfs bij vrouwen die wél graag lingerie krijgen, is het cadeau van de partner niet altijd een schot in de roos: de maat is vaak verkeerd en de stijl sluit ook niet altijd aan op wat de ontvanger mooi vindt. Wil jij een mooi lingeriesetje voor je vriendin of vrouw kopen? Informeer dan eerst voor de zekerheid even of ze dat wel leuk zou vinden en wat ze in dat geval leuk zou vinden!

Christian Louboutin ontwerpt lingerie

Meer over dit onderwerp