LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Jean Paul Gaultier toont zijn liefde voor mode en lingerie

Gaultier Expo

Gaultier-expoZoek je nog een leuk uitje voor de voorjaarsvakantie? In de Rotterdamse Kunsthal kun je tot 12 mei de expositie van 35 jaar mode van Jean Paul Gaultier bezoeken. Meer dan 140 creaties van de modekoning zijn te bewonderen, waaronder natuurlijk ook lingerie.

De eerste dag van de Gaultier-expositie ‘From the Sidewalk tot the Catwalk’ trok afgelopen zondag ruim 2000 bezoekers, die zich vergaapten aan de uitbundige en soms bizarre modecreaties van Jean Paul Gaultier. Een mooie score, zeker als je bedenkt dat de Kunsthal op zondagen maar zes uurtjes open is. Dat belooft wat!

De expositie is onderverdeeld in zes thema’s. De lingerie vind je in het thema The Boudoir. Onder anderen de punt-beha waarin Madonna zoveel ophef veroorzaakte, is daar te zien. Naast The Boudoir kun je voor de stoutere creaties terecht in Skin Deep, waar aandacht is voor bodyart en bondage.

Laat je inspireren door Gaultier

De liefde van Jean Paul Gaultier voor mooie lingerie is een van de constante elementen in zijn werk. Dat leidde onder meer tot een vruchtbare samenwerking met LaPerla. Zelf heeft de modekoning wel eens gezegd dat lingerie een onderdeel is van zijn erfgoed en zijn DNA. Je ziet de invloed van lingerie dan ook regelmatig terug in zijn modecollectie, waar ook in kleding elementen zijn verwerkt die ontleend zijn aan lingerie.

Geniet je dus graag van mooie lingerie en kun je de ontwerpen van Jean Paul Gaultier nooit bekijken zonder te gaan kwijlen? Dan is From the Sidewalk to the Catwalk zeker een bezoekje waard. Al was het maar omdat je er inspiratie op kunt doen voor als je weer gaat shoppen!

Meer over dit onderwerp