LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Is het vintage korset terug van weggeweest?

Is het vintage korset terug van weggeweest?

Vandaag verschijnt de langverwachte editie van het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair met Caitlyn Jenner, voorheen Bruce Jenner, op de cover. Op de coverfoto draagt Jenner een vintage korset van het lingeriemerk van de sterren, Trashy Lingerie. Is dit de aanzet tot de terugkeer van het vintage korset als modetrend?

Trashy Lingerie had naar eigen zeggen geen idee dat de styliste die een paar weken geleden een op maat gemaakt vintage korset bestelde, voor Vanity Fair werkte en dat het korset bedoeld was voor Caitlyn Jenner. Dat komt volgens hen vaker voor: gemiddeld eens per maand verschijnt één van hun outfits ineens in een tijdschrift. Maar of ze er ook op voorbereid waren dat hun korset deze keer razendsnel de hele wereld over zou gaan? Ik denk het niet.

Vloedgolf aan bestellingen

Volgens de Amerikaanse site Fast Company heeft Trashy Lingerie sinds de coverfoto van Caitlyn Jenner vorige week onthuld werd, een vloedgolf aan bestellingen voor het vintage korset te verwerken gekregen. Er schijnt zelfs iemand gebeld te hebben die maar liefst vijfhonderd stuks van het korset wilde bestellen.

Het kan zijn dat het hier om een kortstondige hype gaat, en dat het vintage korset over een paar weken alweer helemaal vergeten is. Maar het zou natuurlijk ook niet de eerste keer zijn dat een populaire celeb de aanzet geeft tot een nieuwe modetrend, of de terugkeer van een vroegere trend.

Zou jij een vintage korset dragen?

Vintage korsetEn zeg nou zelf: het vintage korset heeft wel iets… stylish. Niet voor niets werd de look van Caitlyn Jenner, zodra de coverfoto online verscheen, door veel mensen vergeleken met stijliconen uit lang vervlogen tijden, zoals Marilyn Monroe en Lauren Bacall. En lingerie met een vintage uitstraling is al langer aan een opmars bezig, denk bijvoorbeeld aan de lingerie van Dita Von Teese en aan de terugkeer van de polkadot.

Het zou mij dus niks verbazen als het vintage korset volgend jaar ineens helemaal hot wordt in lingerieland. Wat denk jij? En zou je deze trend dragen, als het zo ver komt? Praat mee in de reacties of op Facebook!

Meer over dit onderwerp