LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Is dit het nieuwe lingerie shoppen?

lingerie shoppen

In de VS is een lingerielabel bezig met een experiment om online en offline lingerie shoppen dichter bij elkaar te brengen. En nu steeds meer winkelketens lijken om te vallen, vragen wij ons af: is dit de toekomst?

Het experiment bestaat uit een vrachtwagen die is ingericht als lingerieboetiek. Vrouwen kunnen een afspraak maken om lingerie te passen, en bestellen dan de setjes die het beste zitten en het mooiste staan online, via een iPad in de vrachtwagen.

Een verslaggeefster van een krant in San Francisco probeerde het nieuwe lingerie shoppen uit en was er zeer positief over. Het enige nadeel vond ze dat ze haar ideale lingerie niet meteen mee naar huis kreeg.

Zou het in Nederland werken?

lingerie shoppenEen interessant experiment vinden wij, want het combineert het gemak van de webshop waarbij je vanuit huis kunt bestellen met het grote voordeel van de gewone lingeriewinkel, waar je de lingerie eerst kunt passen voordat je het koopt.

Maar zou zoiets ook in ons land kunnen werken? Eerlijk gezegd betwijfelen we het. De afstanden zijn hier namelijk lang niet zo groot als in de VS. Wil je lingerie shoppen in een gewone winkel, dan is er eigenlijk altijd wel eentje in de buurt. En heb je een setje gevonden dat je bevalt, dan kun je het bij een webshop bestellen zonder dat je het eerst hoeft te passen.

Waar ga jij het liefst lingerie shoppen?

Wat vind jij van het experiment? Zou je naar zo’n reizende lingeriewinkel toe gaan als er in Nederland zo’n initiatief zou komen? Of hou jij het als het op lingerie shoppen aankomt toch liever bij gewone lingeriewinkels? We horen graag van je op onze Facebookpagina!

Meer over dit onderwerp