LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Hunkemöller wil nu ook Britse markt veroveren

Hunkemöller wil Britse markt veroveren

Een van de grootste Europese lingeriemerken, Hunkemöller, wil nu ook de Britse markt gaan veroveren. Dit kan een behoorlijke klap worden voor de Britse lingeriemerken, die tot nu toe vooral het alleenrecht leken te hebben op de lingerieverkoop in het Verenigd Koninkrijk.

Foto: Unsplash.com

Volgens de directeur van Hunkemöller, Philip Mountford, wil het merk uitbreiden en wordt hiervoor gekeken naar mogelijkheden met onder meer een winkel op Oxford Street in het centrum van Londen: “Ons team kijkt nu naar Londen. Als we de juiste kans zien, grijpen we deze.” Op dit moment heeft het merk zo’n 900 winkels en staat het op het punt om ook door te breken in Zwitserland en Noorwegen.

Eerste Hunkemöller winkel opent dit jaar nog

Hunkemöller, een van oorsprong Nederlands merk, hoopt dit jaar nog de eerste winkel in het Verenigd Koninkrijk te kunnen openen. Des te vroeger dit lukt, des te beter. Op dit moment wordt het Verenigd Koninkrijk vooral nog gedommineerd door ketens als Marks & Spencer en Debenhams. Volgens Mountford past Hunkemöller perfect in het middensegment: “Wij passen perfect in de niche tussen M&S en Victoria’s Secret.” Het is nog niet helemaal duidelijk of het gaat om winkels die deel uitmaken van de keten, of dat er in dit geval voor franchising gekozen zal worden. Veel winkels van Hunkemöller maken namelijk op dit moment onderdeel uit van het franchisingprogramma.

Marktleider

De kans dat Mountford daar gelijk in gaat krijgen, is erg groot. Op dit moment is Hunkemöller al een van de grootste Europese specialisten op het gebied van lingerie en marktleider in Duitsland, Nederland, België en Luxemburg. Daarnaast heeft de keten winkels in Frankrijk, Spanje, Zweden, Denemarken en Oostenrijk. De allereerste vestiging van het bedrijf werd geopend in 1886 in Amsterdam. Daarna volgden nog talloze winkels. In 1979 ging het franchisingprogramma in Nederland van start. Dit werd daarna ook in andere landen met succes uitgezet. Na deze successen in Europa, is het dus ook tijd voor een verovering van het Verenigd Koninkrijk.

Meer over dit onderwerp