LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Huidkleurige lingerie voor alle huidskleuren

Bij de term huidkleurige lingerie denk je waarschijnlijk al snel aan beige beha’s en slipjes. Maar lang niet iedere vrouw heeft een huidskleur die daarbij aansluit. Daarom komt Nubian Skin met een lingeriecollectie in andere huidskleuren. Maar zij zijn niet de enigen.

Foto: Dollar Photo Club

Het grootste deel van de wereldbevolking is niet blank. Toch is huidkleurige lingerie eigenlijk alleen verkrijgbaar in lichte tinten, van beige tot ivoor of een beetje roze-achtig. Toen we gisteren lazen over Nubian Skin, het nieuwe merk dat met een lingeriecollectie voor vrouwen met een andere huidskleur komt, waren we dan ook meteen enthousiast en vroegen we ons af waarom niemand eerder op dat idee is gekomen.

Toch meer donkere huidkleurige lingerie

Maar wat blijkt? Er is wel iemand anders op dat idee gekomen. In ons eigen kikkerlandje, om precies te zijn. Op Crowd About Now startte eind vorig jaar een crowdfunding-actie voor Women of Colours, een initiatief van Patricia Mollenhauer. Zij is een voormalig model dat toen ze op de catwalk liep al merkte dat er een gat in de markt voor huidkleurige lingerie zat. Nu, jaren later, heeft ze besloten dat gat te gaan dichten.

Women of Colours gaat comfortabele lingerie ontwerpen in zes huidskleuren, variërend van licht tot donker. Het doel van de crowdfunding-actie was 50.000 euro, maar dat is niet gehaald. De teller bleef steken op ruim 9.000 euro. Toch meldt Women of Colours vandaag op de Facebookpagina dat volgende week de definitieve keuze uit stoffen en materialen gemaakt wordt.

Nubian Skin vanaf oktober te koop

Nubian Skin gaat haar huidkleurige lingerie al vanaf eind oktober verkopen. Women of Colours is nog niet zover, maar het ziet er dus naar uit dat ook de plannen van Patricia Mollenhauer, ondanks de mislukte crowdfunding, gewoon doorgaan.

Wij wensen beide merken alvast veel succes en zijn heel benieuwd naar de mooie dingen die komen gaan. En wie weet, schudt dit de rest van de lingeriewereld wakker en hebben donkere vrouwen qua lingerie straks net zo veel te kiezen als blanke vrouwen!

Traditionele huidkleurige lingerie

Meer over dit onderwerp