LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Hoe belangrijk is jouw cupmaat voor mannen?

Cupmaat opmeten

Mannen vallen op vrouwen met een grote cupmaat. Toch? Of is dat een vooroordeel dat alleen in het hoofd van vrouwen zit? Er is vaak genoeg onderzoek naar gedaan, maar daar komen tegenstrijdige resultaten uit. Tijd voor de vraag: hoe belangrijk vinden mannen jouw cupmaat nou echt?

Het RTL Nieuws meldt vandaag op zijn site dat evolutionair bioloog David Bainbridge, van de Britse universiteit Cambridge, heeft geconcludeerd dat mannen niet per se op een grote cupmaat vallen, omdat de symmetrie van vrouwenborsten evolutionair gezien belangrijker is. Symmetrie is namelijk een teken van gezonde genen.

Ook uit andere onderzoeken die we op internet tegenkwamen, blijkt dat grote borsten vaak niet belangrijk gevonden worden door het mannelijke deel van de bevolking. Toch kwamen we ook onderzoeken tegen die juist het tegendeel beweren. Zo zouden voornamelijk dominante mannen juist wél op vrouwen met een grote cupmaat vallen.

Het ligt niet aan je cupmaat

De enige logische conclusie als je al die onderzoeken op een hoop zou gooien? Mannen zijn ook maar mensen, en ze zijn allemaal verschillend. En dus hebben ze ook verschillende voorkeuren. Dat komt mooi naar voren als je deze mannenspecial van de Volkskrant leest. In de special wordt niet alleen een onderzoek met de bijbehorende conclusies beschreven, maar komt ook een mannenpanel aan het woord.

Hoe belangrijk is jouw cupmaat voor mannen?Het is eigenlijk maar goed ook, dat er niet veel te zeggen valt over wat ‘de man’ nou eigenlijk echt van jouw cupmaat vindt. Dat betekent namelijk dat er op elk potje een dekseltje past. Als jij dus nog steeds die ene man niet gevonden hebt die jou de mooiste, leukste en liefste van allemaal vindt, heb je nu alweer een zorg minder: het ligt in elk geval niet aan je cupmaat!

Meer over dit onderwerp