LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Grotere cupmaat? Eet fastfood!

Grotere cupmaat? Eet fastfood!

De Nederlandse vrouw krijgt gemiddeld een steeds grotere cupmaat. Volgens het AD hebben meisjes op steeds jongere leeftijd cup D en is de verkoop van beha’s in de cupmaten E en F de laatste jaren explosief gestegen. De reden? Fastfood en de pil. Dames die een grotere cupmaat willen kunnen dus hun push-up beha en hun dieet aan de wilgen hangen?

Volgens Kaat Bollen, schrijfster van Het Borstenboek, is de groei van de gemiddelde cupmaat vooral te danken aan het feit dat we langer en zwaarder zijn geworden, en dat meisjes gemiddeld jonger aan de pil gaan en later zwanger worden. De schrijfster trekt daaruit de conclusie dat hoe ongezonder de vrouw leeft, hoe groter haar cupmaat is. Dat lijkt ons een beetje kort door de bocht, er zijn genoeg vrouwen die heel gezond leven en toch grote borsten hebben. En vrouwen met een ongezonde leefstijl en kleine borsten lopen er ook genoeg rond.

Grotere cupmaat niet per se mooi of prettig

Maar feit blijft dus dat de gemiddelde Nederlandse vrouw tegenwoordig rijker bedeeld is dan vroeger. Dat lijkt misschien fantastisch voor de mannelijke helft van de bevolking, maar eigenlijk valt het met het vooroordeel dat alle mannen op grote borsten vallen, best mee. Uit onderzoek van de Universiteit van Westminster trokken psychologen eerder dit jaar de conclusie dat die voorkeur voor grote borsten eigenlijk vooral bij dominante mannen met een seksistische levenshouding leeft. De meeste mannen die meededen aan het onderzoek, gaven de voorkeur aan een vrouw met cupmaat C of kleiner.

Ook veel dames die van nature een grotere cupmaat hebben, geven aan dat ze dat eerder lastig vinden dan prettig – hoewel dat natuurlijk nergens voor nodig is. Er is dus eigenlijk geen enkele reden om grotere borsten te willen, en toch willen de meeste vrouwen graag de borsten van Sylvie Meis. Naast de beha’s in grote cupmaten, is de push-up beha namelijk ook nog steeds onverminderd populair, als we het aanbod in de vele lingerie webshops mogen geloven.

Onze mening? Laten we eens proberen tevreden te zijn met wat we hebben, in plaats van steeds te proberen om iets anders te krijgen!

Grotere cupmaat? Eet fastfood!

Meer over dit onderwerp