LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Gezond en gelukkig in grote maten lingerie

Gezond en gelukkig in grote maten lingerieBen jij zo iemand die al aankomt van het kijken naar een glas water? En lukt het je maar niet om blijvend af te vallen? Ga dan eens bij jezelf te rade en vraag jezelf eens of je eigenlijk wel slanker wilt worden. Misschien voel je je eigenlijk wel prima zoals je nu bent, ook al moet je grote maten lingerie en kleding dragen. En in dat geval hebben we goed nieuws: dan kun je het afvallen namelijk laten voor wat het is.

Deze maand staat er in Psychologie Magazine een verfrissend artikel over overgewicht, met als titel “Laten we ophouden over gewicht”. Het artikel komt erop neer dat de relatie tussen overgewicht en allerlei gezondheidsnadelen helemaal niet bewezen is. Ook de meeste dikke mensen zijn gewoon gezond, en de gezondheidsproblemen die ze ondervinden, hebben vaak niet met hun gewicht te maken, maar met hun levensstijl. En dat laatste geldt natuurlijk net zo goed voor slanke mensen! Zo bezien is het dan ook niet verwonderlijk dat tachtig procent van de vrouwen die aan een dieet begint veel sneller dan gepland weer stopt met dat dieet. Als je gezond bent en je goed voelt, is er immers geen echte reden om een dieet te volgen, en dat maakt het lastig vol te houden.

Overgewicht en het schoonheidsideaal

Natuurlijk kan het zijn dat je ervan baalt om altijd maar grote maten lingerie of kleding te moeten kopen, ook als je geen gezondheidsklachten hebt. Overgewicht is tenslotte niet alleen een lichamelijke kwestie, je kunt er ook psychisch behoorlijk onder lijden. Logisch, in een maatschappij waarin het lichaam van Claudia Schiffer of Beyoncé als schoonheidsideaal gehanteerd wordt, en waarin je dagelijks geconfronteerd wordt met artikelen over de nadelen van overgewicht, tips om slanker te worden of te lijken en het ene modedieet na het andere.

Tijd dus om het schoonheidsideaal te veranderen, want zoals Psychologie Magazine ook stelt: er zijn totaal geen aanwijzingen dat de volksgezondheid als geheel erop vooruitgaat als iedereen slank zou zijn. Sterker nog: mensen met een maatje meer leven in veel gevallen zelfs langer, omdat hun lichaam extra reserves heeft die het in geval van ziekte kan aanspreken. En zoals wij vorige week al meldden, biedt buikvet ook nog eens bescherming tegen botbreuken. De negatieve kijk op overgewicht is dus vooral een kwestie van vooroordelen.

Trendy grote maten lingerie en mode

Het veranderen van vooroordelen doe je natuurlijk niet zomaar even, maar je kunt er een begin mee maken door zelf te laten zien dat een vol figuur ook mooi kan zien. Koop grote maten lingerie en kleding waarin jij je figuur mooi uit vindt komen en draag ze met trots. Er is tegenwoordig niet voor niets zo’n grote keuze in leuke lingerie voor een maatje meer, en er zijn ook genoeg kledingwinkels en modemerken die trendy mode in grotere maten in hun collecties hebben.

Meer over dit onderwerp