LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Freya Lingerie over de juiste behamaat

Freya Lingerie over de juiste behamaat

Tachtig procent van de vrouwen draagt de verkeerde behamaat. Die uitspraak zal je niet onbekend voorkomen, want hij doet nogal eens de ronde als het over lingerie gaat. Maar je zou toch denken dat je zelf wel weet wat goed zit en wat niet? Nou, dat valt dus nog tegen, bleek tijdens een passessie die Freya Lingerie vorige week organiseerde in Amsterdam en waar Lingerie Nieuws bij aanwezig was.

“Welke behamaat denken jullie dat ons model draagt?” vraagt Esther van lingeriebedrijf Wacoal, moederbedrijf van onder meer Freya Lingerie. Naast haar staat een meisje in lingerie. Ze is niet dik, niet mager, en haar borsten zijn niet overdreven groot of klein. “Ze heeft kledingmaat 38,” helpt Esther, als het stil blijft in de ruimte. Voorzichtig worden er wat maten genoemd. 75B? 70C? 80C? Mis. Het model blijkt maat 65G aan te hebben. “En haar beha zit precies goed,” zegt Esther.

Beha passen? Let op de omvang!

Het is het begin van een interessante presentatie van Freya Lingerie over het vinden van de juiste behamaat, en waar je precies op moet letten bij het passen van je beha. “De omvang, die is het belangrijkste,” vertelt Esther meerdere keren. Er blijkt een simpele truc te zijn als je wilt controleren of je de juiste omvang aanhebt: gewoon je armen in de lucht strekken. Als je de beha ook maar een beetje omhoog voelt kruipen, heb je een kleinere omvang nodig.

Ook als het gedeelte van de beha dat Esther de brug noemt, niet plat tegen je borstkas aan zit, heb je volgens haar de verkeerde omvang te pakken. Hoewel er ook vrouwen zijn bij wie de borstkas een beetje ingetrokken is, waardoor zij nooit een beha plat tegen de borstkas zullen kunnen dragen. “Maar dan zie je in elk geval dat de beugels wel mooi plat om de borsten heen liggen,” aldus Esther.

De beha’s van Freya Lingerie

Freya Lingerie brochuresHet model showt nog twee andere setjes van Freya Lingerie. Het label heeft een beperkt aantal verschillende beha-modellen, die er toch allemaal verschillend uitzien. De basismodellen worden namelijk in allerlei kleuren, stoffen en stijlen gemaakt. Het idee daarachter is, dat als je eenmaal een beha gevonden hebt die goed zit, je steeds opnieuw hetzelfde model kunt kopen en toch een hoop verschillende beha’s in je kast kunt hebben.

Esther waarschuwt wel dat je elke beha die je koopt, van welk merk dan ook, van tevoren moet passen. Doordat er soms kleine afwijkingen zitten in de manier waarop de verschillende delen aan elkaar gezet zijn, kan het namelijk zijn dat een beha die er hetzelfde uitziet als die ene die zo lekker zit, toch ineens heel anders zit.

Een andere behamaat dan gedacht

Na het showen van de setjes is het de beurt aan de aanwezige dames die naar de Lunch & Fitting van Freya Lingerie zijn gekomen om beha’s te komen passen. Er zitten journalisten en bloggers tussen, maar ook stylistes en vrouwen met andere beroepen gerelateerd aan de modewereld.

Een voor een verdwijnen ze achter een kamerscherm waarmee de hoek van de ruimte is omgetoverd in een pashokje, en een voor een ontdekken ze dat ze toch een heel andere behamaat hebben dan ze hadden gedacht.

Dat geeft toch te denken over die uitspraak dat tachtig procent van de vrouwen de verkeerde maat zou dragen, vind je ook niet? Ben je benieuwd of jij misschien een van die vrouwen bent, dan kun je allicht eens naar een van de winkels van Freya Lingerie gaan om je deskundig te laten adviseren! Verkoopadressen vind je op hun website.

Meer over dit onderwerp