LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Een sportbeha kiezen: 4 tips

Goede sportbeha kiezen

Een sportbeha kiezen kan lastig zijn, want er zijn zo veel verschillende merken, stijlen en modellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Dit zijn 4 dingen waar je op kunt letten als je het jezelf makkelijker wilt maken om een sportbeha te kopen die lekker zit en goede ondersteuning biedt.

Een sportbeha kiezen begint natuurlijk met het bepalen van de juiste cupmaat. Je borsten moeten in een sportbeha namelijk niet volledig platgedrukt worden. Probeer dus eerst een sportbeha in je normale behamaat, voordat je gaat experimenteren. En kijk goed wat de sportbeha met je borsten doet: een goede sportbeha ondersteunt je borsten zorgt dat ze niet te veel kunnen bewegen, maar behoudt de natuurlijke vorm van je borsten.

Ga je een sportbeha kopen, houd dan altijd rekening met de activiteit waarvoor je hem nodig hebt. Draag je hem tijdens yoga of pilates, dan heb je een andere sportbeha nodig dan wanneer je gaat rennen of fitnessen. Over het algemeen geldt: hoe meer kans dat je borsten flink op en neer bewegen bij de sport die je beoefent, hoe steviger de sportbeha moet zijn. Hoe stevig een sportbeha is kun je vaak zien aan de breedte van de bandjes en de onderband. Bredere bandjes en onderband geven meer steun dan smallere varianten.

Een sportbeha kiezen die altijd lekker zit

Goede sportbeha kiezenEen sportbeha moet altijd comfortabel zitten, dus ook als je hem langer dan een uurtje achter elkaar draagt. Ga je een sportbeha kiezen, let dan ook zeker op dingen als naadjes, stugge stiksels en metalen versierseltjes. Je sportbeha hoeft niet helemaal glad te zijn, maar als er uitstekende naadjes of stiksels zijn die tegen je huid schuren als je beweegt, kies dan een andere. Ook al voelen ze bij het passen niet irritant aan, de kans bestaat dat ze dat wel zullen gaan doen als je de sportbeha langer aanhebt terwijl je intensief beweegt en zweet.

Een sportbeha kiezen draait om draagcomfort en ondersteuning en niet zozeer om uiterlijk. Pas dus ook de modellen die je minder mooi vindt, of die minder trendy en flashy zijn. Als het er echt niet uitziet maar het zit wel lekker, kun je de beha altijd onder een shirt dragen in plaats van als top!

Meer over dit onderwerp