LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Draag jij de verkeerde beha?

Al jaren lezen we steeds opnieuw dat maar liefst tachtig procent van de vrouwen de verkeerde beha draagt. Hoe weet je nou of jij ook tot die tachtig procent behoort? Simpel: experimenteren!

Een verkeerde beha dragen kan veel problemen geven, lees dit artikel van Goed Gevoel maar eens. Nu denk je misschien: “Ja, maar dat valt bij mij wel mee hoor. Ik heb mezelf goed laten opmeten en de beha die ik draag, zit prima.” Toch is er een grote kans dat ook jij een verkeerde beha draagt.

Weg met dat meetlint

Bij Leesvoer kwamen we een handige tip tegen om erachter te komen of je ook echt de verkeerde beha draagt: laat je nou eens niet opmeten, en probeer om te beginnen eens een bandmaat kleiner en een cupmaat groter dan je nu draagt.

Dat klinkt tegennatuurlijk, zeker als je nu een beha draagt die je te strak vindt zitten. Je hebt dan waarschijnlijk net als veel andere vrouwen de neiging om juist een bandmaat groter te proberen, in dezelfde of een andere cupmaat. Maar voordat je deze tip afdoet als onzin, bekijk eerst dit filmpje even.

De verkeerde beha dragen is duurder

Draag jij de verkeerde beha?Heb je een bandmaat kleiner en een cupmaat groter geprobeerd en voel of zie je geen of weinig verschil? Ga dan nogmaals een bandmaat kleiner en een cupmaat groter. Voer de tests uit het filmpje uit om erachter te komen of je deze keer wel de goede beha te pakken hebt. Onthoud ook: als je de bandjes en haakjes op hun kleinste stand moet instellen, heb je altijd de verkeerde beha aan.

Kom je er tijdens het beha shoppen achter dat je ineens een maat blijkt te hebben die in jouw favoriete winkel niet verkrijgbaar is? Dat kan even slikken zijn. Want ineens moet je dan naar een, vaak duurdere, speciaalzaak.

Ons advies is toch om ook in dat geval geen genoegen te nemen met een beha die ‘wel aardig’ of ‘zo goed mogelijk’ zit. Je zult namelijk merken dat een verkeerde beha ook veel eerder aan vervanging toe is. Waardoor die op de lange termijn juist meer geld kost. Dan kun je beter in één keer wat meer geld uitgeven aan een goede beha die lang lekker blijft zitten, toch?

Meer over dit onderwerp