LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

De soft bra verovert de wereld

Soft bra verovert de wereld

In januari schreven we al over het nieuwe Nederlandse label Love Stories, dat geen beugelbeha’s of push-ups verkoopt, maar alleen soft bras. En in een tijd dat natuurlijke borsten weer mogen, blijkt de soft bra een schot in de roos.

Geen beugels die onprettig zitten, geen perfect rond decolleté doordat je boezem omhoog geduwd of samengedrukt wordt. Nee, gewoon: je eigen borsten, precies zoals ze zijn. Dat is wat de wereld ziet als je een soft bra aan hebt onder je kleding. Deze beha’s vormen zich namelijk naar je borsten, in plaats van andersom. Misschien vind je het even wennen, maar als we naar het grote succes van Love Stories kijken en de trendwatchers mogen geloven, wordt het de nieuwe trend in lingerieland.

De tijd is rijp voor de soft bra

Love Stories werd opgericht door Marloes Hoedeman, iemand die al de nodige ervaring had in de modewereld. Ze werkte namelijk als styliste bij modebladen. Maar ze is het lingerielabel niet begonnen omdat ze vanuit die ervaring aanvoelde dat de tijd rijp was voor een soft bra, vertelt ze Fashion United. “Nee, ik miste gewoon zelf dit soort lingerie in winkels.”

Soft bra verovert de wereld

Sinds de lancering in januari is het snel gegaan met Love Stories. Op diverse internationale lingeriebeurzen was er veel aandacht voor het nieuwe label en de vrolijke mix & match lingeriesetjes. En inmiddels kun je in Amsterdam, aan de Herengracht, de eerste winkel van Love Stories bezoeken. Maar je kunt de Love Stories lingerie ook krijgen bij 250 andere verkooppunten, verspreid over dertien landen. Mogelijk wordt er binnenkort zelfs een winkel in het Australische Brisbane geopend.

Borsten mogen weer natuurlijk zijn

De soft bra op zich is natuurlijk niet nieuw, maar uit het succes van Love Stories blijkt wel dat hij weer aan populariteit wint. De afgelopen decennia verdween hij langzaam uit de schappen van de meeste lingeriwinkels. Maar de komende jaren gaan we hem weer steeds vaker zien. Trendvoorspeller Jan Agelink had daar onlangs in Het Parool wel een verklaring voor: “Imperfecties worden juist gewaardeerd in de mode. Vandaar dat borsten ook niet meer verhuld of veranderd hoeven te worden.”

Goed nieuws dus voor iedereen die genoeg heeft van prikkende beugels, openstaande voorgevormde cups en andere ongemakken, want de soft bra staat op het punt de wereld te veroveren!

Foto’s: Dollar Photo Club

Meer over dit onderwerp