LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Dames met stoma poseren in lingerie

Een groep Britse dames ging in lingerie op de foto voor een pin-up kalender. De opbrengst is voor Purple Wings, een organisatie die zich inzet voor mensen met een darmziekte.

Alle vrouwen op de foto’s van de nieuwe pin-up kalender van Purple Wings hebben door de ziekte van Crohn een stoma. Ze gingen in lingerie op de foto om te laten zien dat je ook sexy kunt zijn met een stoma.

Onzekerheid

Samantha Calwey, de initiatiefneemster van de actie vertelt aan Metro UK: ‘Ik weet dat er vrouwen zijn die zich niet eens uit durven te kleden voor hun partner, omdat ze zo onzeker zijn over hun stoma. Ik hoop dat deze kalender helpt om die vrouwen meer zelfvertrouwen te geven.’

Stoma

De ziekte van Crohn is een chronische ontsteking in de darmen. In sommige gevallen wordt er een stukje van de darm verwijderd, waardoor de ontlasting niet meer via de natuurlijke weg het lichaam kan verlaten. Op die plek wordt een stoma geplaatst, die vanaf dat moment de functie overneemt van het verwijderde stukje darm. Alle vrouwen van de fotoshoot hebben deze ingreep gehad.

De opbrengst van de sexy kalender gaat naar Purple Wings, een organisatie die zich inzet voor mensen met een darmziekte.

stoma lingerie

Een van de vrouwen uit de fotoshoot

Operatie

Sam, het gezicht van Augustus in de kalender, vertelt aan Mirror.co.uk haar verhaal: ‘Ik kreeg de diagnose van de ziekte van Crohn toen ik 26 was. In eerste instantie hoopte ik dat het verholpen kon worden met verschillende medicatie, maar helaas was dit niet zo. In april 2014 werd ik geopereerd en kreeg ik een stoma.’

Trouwen

‘Ik heb enorm geluk gehad met mijn partner, hij heeft mij altijd gesteund. We gaan zelfs volgende maand trouwen. Ik weet echter ook dat er genoeg vrouwen zijn in mijn situatie die de deur niet eens uit durven’, aldus Sam.

Stoma-lingerie

Voor de vrouw met een stoma die zich nog niet helemaal op haar gemak voelt in lingerie, is er ook een oplossing. Onder andere de website See Me Go heeft lingerie speciaal voor vrouwen met een stoma. Op die manier kun je de stoma verbergen en blijft hij netjes op z’n plek zitten.

Meer over dit onderwerp