LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Couturelingerie Marlies Dekkers: vrouwelijke strijdlust

Couturelingerie: vrouwelijkheid en strijdlust

Gisteren is de voorinschrijving voor de couturelingerie van Marlies Dekkers gestart. Deze hele week nog kun je intekenen op de exclusieve, handgemaakte items uit de collectie.

Foto: Dollar Photo Club

In april kondigde Marlies Dekkers aan dat ze in het najaar een couturecollectie zou uitbrengen. In tegenstelling tot haar andere lingerie zou de collectie helemaal met de hand gemaakt worden. In plaats van twaalf minuten, kost het maken van een beha uit deze collectie dan ook vijf uur.

Couturelingerie geïnspireerd op Jeanne d’Arc

De collectie met couturelingerie bestaat uit twee beha’s, een string en een body. Alle items zijn geïnspireerd door het verhaal van Jeanne d’Arc, de vijftiende-eeuwse heldin en heilige. Zij was volgens Marlies Dekkers een sterke vrouw die haar hart volgde en risico’s durfde te nemen. Ondanks tegenwerking van anderen leidde ze haar leger naar de overwinning.

Het verhaal doet wel een beetje denken aan het eigen verhaal van de Nederlandse lingeriekoningin. Ook zij ondervond de laatste jaren flinke tegenslagen, door onder andere rechtszaken, teruglopende omzet en zelfs een faillissement. Maar het lijkt erop dat ook voor deze sterke vrouw de overwinning nu weer binnen handbereik is.

Opvallende creaties in limited edition

Zowel de vrouwelijkheid als de strijdlust van Jeanne d’Arc zijn terug te vinden in de couturecollectie. De ontwerpster werkte daarvoor met rijke, luxe materialen en combineerde die met metalen elementen. Opvallende creaties zijn het dus in elk geval, en dat merk je natuurlijk ook aan de prijs. Die ligt namelijk een stuk hoger dan we van Marlies Dekkers gewend zijn. Maar ja, dan heb je dus ook wel handgemaakte lingerie!

De couturelingerie is gemaakt voor vrouwen die iets echt bijzonders willen en die van designkleding houden. Waarschijnlijk zullen we ook weer de nodige celebs in deze lingerie gaan zien, de vraag is alleen wie de eerste wordt. Intekenen kan dus nog de hele week, maar let op: intekenen betekent niet automatisch dat je de lingerie-items die je wilt hebben, ook daadwerkelijk kunt bemachtigen. Het gaat hier tenslotte wel om een limited edition, dus op is op!

Couturelingerie: vrouwelijkheid en strijdlust

Foto van de tentoonstelling 15 jaar Marlies Dekkers, gemaakt door FaceMePLS / CC BY 2.0

Meer over dit onderwerp