LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Checklist: draag jij de verkeerde bh-maat?

verkeerde bh-maat?

We hebben het allemaal al vaak genoeg gehoord: zo’n tachtig procent van alle vrouwen draagt de verkeerde bh-maat. Natuurlijk vind je op Lingerie Nieuws her en der tips om de juiste maat te scoren… Maar wat nu als je niet weet dat je de verkeerde draagt? Met deze checklist kom je er eens en voor altijd achter!

Hoe hoog zit je bh?
Loop jij de hele dag aan je bh te trekken omdat hij steeds omhoog kruipt? Dan is de kans groot dat je de verkeerde bh-maat te pakken hebt. Of dat je bh al zo oud is dat alle rek eruit is. In beide gevallen krijgen je borsten niet genoeg ondersteuning vanuit de onderband. Tijd voor een nieuwe in de juiste maat dus! In het pashokje kun je dit goed controleren door je armen recht omhoog te strekken. Zit er ook maar een beetje opwaartse beweging in je bh? Neem dan een kleinere omvang. Maar pas op: het kan ook zijn dat je cups juist te klein zijn als je bh omhoog kruipt. Zit de kleinere omvang dus te strak, neem dan je normale omvang en een cupmaatje boven je normale cupmaat.

verkeerde bh-maat?Hoe zien je schouders eruit?
Heb jij ’s avonds als je bh uit gaat een enorm opgelucht gevoel, omdat de bandjes de hele dag zo in je schouders aan het snijden waren? Grote kans dat je dan de verkeerde bh-maat hebt. De bandjes dienen namelijk alleen om de bh mooi op zijn plaats te houden, niet ter ondersteuning van je borsten. Die hoeven dus helemaal niet zo strak te zitten. Te los is natuurlijk ook niet goed, dan zakken ze steeds af. Ga je een nieuwe bh kopen, let er dan op dat de bandjes mooi plat tegen je huid aan liggen, zonder af te zakken of zich in te graven.

Op welk haakje zit je bh?
Een bh in de juiste maat geeft op het meest losse haakje de juiste ondersteuning. Heb jij hem dus op het middelste of zelfs strakste haakje? Dan draag je een verkeerde bh-maat. Waar die extra haakjes dan voor zijn? Om de bh te kunnen verstellen zodra hij door het dragen wat losser wordt. Zodra hij zo uitgerekt is dat je hem op het binnenste haakje vast moet maken, is het tijd voor een nieuwe.

Verkeerde bh-maat of verkeerd model?

Hoeveel ruimte zit er onder het middenstukje?
Een verkeerde bh-maat is niet altijd het gevolg van slecht opmeten. Soms past een bh gewoon niet bij je lichaamsvorm. In dat geval zal het middenstukje van de bh niet plat tegen je borstkas aan liggen, en dat moet nou juist wel. Probeer een paar andere maten van dezelfde bh, maar als het probleem blijft is dit model bh voor jou niet geschikt en kun je beter een ander model kiezen.

Verkeerde bh-maat?Hoe glad zijn de cups?
Hou jij stof over, die rimpelig om je borsten gaat zitten? Of verschijnen er deuken in voorgevormde cups? Ja hoor, je raadt het al: dan heb je de verkeerde bh-maat te pakken. Probeer eens een cupmaat kleiner. Helpt dat ook niet, of puilen je borsten er dan weer uit? Ook dan geldt: dit model is niet het perfecte model voor jou. Probeer een bh in een ander model.

Hoe voelt je bh?
“Van een goede bh voel je niet dat je hem aan hebt.” Het is een veel gehoord advies, maar dat moet je niet helemaal letterlijk nemen. Het kan zijn dat jij je bh de hele dag voelt zitten, maar zo lang dat comfortabel aanvoelt, is er niks aan de hand. Je hebt pas de verkeerde bh-maat te pakken als de je de bh voelt snijden, krassen, prikken, kriebelen, opkruipen of verschuiven. Meteen weggooien dus als dat gebeurt!

Meer over dit onderwerp