LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Bijzondere lingerie-expo in kasteel Hoensbroek

Bijzondere lingerie-expo in kasteel Hoensbroek

Lingeriefans opgelet: van 4 juli 2014 tot en met 3 mei 2015 kun je in kasteel Hoensbroek de geschiedenis van de lingerie aan den lijve ondervinden. Tijdens een bijzondere lingerie-expo kun je de ontwikkeling van ondermode vanaf de zeventiende eeuw tot nu volgen.

Altijd al willen voelen hoe die ingesnoerde vrouwen uit de zeventiende eeuw zich voelden? Tijdens de lingerie-expo “Lang Leve Lingerie” in kasteel Hoensbroek kun je het zelf uitproberen. En bij welke andere tentoonstelling mag je onder de rokken van de dames gluren? Voor de heren is dit uitstapje dus ook zeker de moeite waard.

Maar naast doen en uitproberen kun je tijdens “Lang Leve Lingerie” natuurlijk ook gewoon bewonderend kijken naar mooie oude en hedendaagse lingeriecreaties. Je vindt er namelijk ook moderne couture lingerie. Ook een heel bijzonder element van de tijdelijke lingerie-expo in kasteel Hoensbroek is ‘het kuise kamertje’. Nee, dat is geen kamertje dat van onder tot boven helemaal schoongemaakt is (al zal dat vast ook dagelijks gebeuren), het is een kamertje waarin je twee kuisheidsgordels kunt bezichtigen.

Kuisheidsgordels werden in vroeger tijden gebruikt om de trouw van vrouwen aan hun man af te dwingen. Als een ridder voor langere tijd het kasteel verliet, deed hij zijn vrouw een kuisheidsgordel om en nam hij het sleuteltje daarvan mee. Leuk om te zien en je voor te stellen hoe dat voor zo’n vrouw moet hebben gevoeld (ongemakkelijk is nog maar één van de woorden die ons te binnen schieten).

Bijzondere lingerie-expo in kasteel Hoensbroek

Lingerie-expo tussen de ridders

De lingerie-expo “Lang Leve Lingerie” is van 4 juli 2014 tot en met 3 mei 2015 te bezichtigen, dus je hebt nog wel even de tijd. Je vindt de tentoonstelling in het 17e eeuwse gedeelte van Kasteel Hoensbroek. Ga je erheen? Neem dan ook zeker de tijd om de rest van het kasteel te ontdekken. Als enige kasteelmuseum van Limburg heeft kasteel Hoensbroek namelijk veel leuks te bieden! Een bezoek aan Kasteel Hoensbroek is inclusief een bezoek aan de tentoonstelling.

Entreeprijzen zomer: volw. € 9,25, kind. (4-12 jr.) € 6,75, tot 4 jr. gratis.
Vanaf 1 september: volw. € 8,25; kind.(4-12 jr) € 5,75; tot 4 jr. gratis.
Kaarten zijn ter plaatse bij de kassa of vooraf online (met korting) te koop via de website van kasteel Hoensbroek.

Foto’s: Kasteel Hoensbroek

 

Meer over dit onderwerp