LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Beroemdheden zonder beha: nieuwswaardig?

Zonder beha in het openbaar?

Kate Middleton, de vrouw van prins William, verscheen zonder beha bij de wereldpremière van de nieuwe James Bond-film. Natuurlijk had ze wel gewoon kleren aan, maar toch was het wel even een dingetje. En dus dook het hele internet er direct bovenop. Wat bij mij de vraag oproept: waarom is het eigenlijk zo nieuwswaardig als een beroemde vrouw besluit zonder beha de straat op te gaan?

Kendall Jenner. Pamela Anderson. Abbey Clancy. Talullah Willis. Zomaar wat namen van beroemde vrouwen die de afgelopen tijd zonder beha gespot werden in het openbaar. En nu hoort Kate Middleton daar dus ook bij. Je zou kunnen zeggen dat alles wat deze en andere bekende vrouwen doen nieuws is, omdat ze nou eenmaal beroemd zijn. Als Kate onder haar prinsessenjurk met openvallende rug wel een beha zou hebben gedragen, zou het ongetwijfeld ook breed uitgemeten zijn.

Met of zonder beha?

Zonder beha in het openbaarMaar de onderliggende vraag blijft natuurlijk eigenlijk: wat maakt het eigenlijk uit als een vrouw, beroemd of niet, met of zonder beha in het openbaar verschijnt? Het zijn maar borsten, hoor! Niks om opgewonden over te doen, de halve wereldbevolking heeft ze. Of misschien begrijp ik het verkeerd, en vinden mensen het juist geweldig dapper als vrouwen behaloos over straat durven. Waarop ik dan weer zeg: niks dappers aan, het zijn maar borsten.

Onder sommige kleding, waaronder dus die jurk van Kate, staat het nou eenmaal gewoon niet zo mooi om een beha aan te hebben. Als je de ondersteuning dan niet ontzettend hard nodig hebt, is de keuze om de beha dan maar thuis te laten dus zo gemaakt. En onder andere kledingstukken is het juist weer mooier om wel een beha te dragen. Lijkt mij niks om moeilijk over te doen. Of je nou beroemd bent of niet.

Ga jij wel eens zonder beha over straat? Waarom wel of niet? En wat vind je van beroemde vrouwen die zonder beha in het openbaar verschijnen? Vertel het ons op Facebook of in de reacties!

Meer over dit onderwerp