LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Beha op maat uit de 3D-printer

Beha op maat

Als je een moeilijke behamaat hebt, en dus zelfs met de vele tips die je op Lingerie Nieuws vindt niet of nauwelijks de perfecte beha voor jou kunt vinden, heb je misschien wel eens gewenst dat je een beha op maat kon laten maken. In dat geval hebben we goed nieuws voor je: daar wordt hard aan gewerkt!

Ze heeft nog wel investeerders nodig, want de bodyscan en 3D-printer die de Delftse Lidewij van Twillert wil gaan inzetten om voor elke vrouw een beha op maat te kunnen gaan maken, is duur. Je zult haar beha’s dus niet op korte termijn kunnen gaan kopen. Maar als het aan haar ligt, zal ze als het geld er eenmaal is, de perfecte beha op de markt gaan brengen.

Driedimensionale beugels

Mesh Lingerie, zal de creatie van Lidewij heten. En het unieke aan de beha’s die Mesh Lingerie maakt, zijn de beugels. Die zijn bij andere beha’s tweedimensionaal, maar bij Mesh Lingerie zijn ze driedimensionaal. Daardoor zitten ze beter om je lichaam heen, zonder te knellen, schuren en prikken. Over de driedimensionale beugel heen komt de stof van de beha.

Beha op maatOm een beha op maat te maken, doet Lidewij een bodyscan waarbij je borsten worden gescand. Op basis van die scan worden jouw persoonlijke driedimensionale beugels geprint met een 3D-printer. Lidewij, die mode leuk vindt maar niet voor niets aan de TU Delft is afgestudeerd, maakt er dan een mooie beha van.

Beha op maat zit altijd perfect

Voor een beha op maat van Mesh Lingerie moet je wel de portemonnee trekken. Een 3D-geprinte beha van Lidewij zal naar alle waarschijnlijkheid een paar honderd euro gaan kosten. Maar dan heb je dus ook wel een beha die voor jouw lichaam op maat gemaakt is, en die dus altijd perfect zit. Voor vrouwen die veel waarde hechten aan pasvorm, draagcomfort en perfecte ondersteuning, maar die nu niet kunnen vinden, dus zeker de moeite waard.

Meer over dit onderwerp