LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Badpak of bikini, wat kies jij?

Badpak of bikini, wat kies jij?

Komend weekend wordt het warm. Heel warm. Heb jij nog geen badpak of bikini, dan kun je dus maar beter zorgen dat je die snel gaat scoren, want je zult hem nodig hebben. Maar dan dient natuurlijk wel het eeuwige dilemma zich weer aan: wat kun je nu beter kiezen, badpak of bikini?

De keuze voor badpak of bikini is natuurlijk allereerst een kwestie van persoonlijke smaak. Maar lang had je eigenlijk nauwelijks een keuze, aangezien de bikini jarenlang de populairste badmode was. Nog steeds vind je in de meeste winkels meer bikini’s dan badpakken, maar sinds vorig jaar is het badpak wel aan een comeback bezig. Dat betekent dus dat je ook weer meer te kiezen hebt als je liever voor een badpak gaat dan voor een bikini.

Elke keuze heeft natuurlijk voor- en nadelen. Zo word je in een bikini op meer plaatsen lekker bruin – maar je loopt ook het risico om op meer plekken te verbranden. In een badpak kun je eventuele vetrolletjes en een buikje beter verhullen – maar als je van onderen een andere maat hebt dan van boven, kun je niet mixen en matchen. In een bikini is toiletbezoek een stuk eenvoudiger, maar een badpak blijft zeker weten op zijn plek zitten als je wordt overvallen door een hoge golf.

Badpak of bikini, inspiratie opdoen

Vind je de keuze tussen badpak of bikini nog steeds een hele moeilijke, dan is het een goed idee om je te laten inspireren door anderen. Je kunt naar beroemdheden in badpak of bikini kijken, maar dat is eigenlijk alleen handig als je wilt weten wat er zoal te koop is en niet als je je afvraagt wat jou nou mooi zou staan. Daarvoor kun je beter kijken naar wat vrouwen van jouw leeftijd en met jouw figuur zoal dragen. Vraag eens rond bij je vriendinnen of kijk eens rond op het strand!

Deskundig advies vragen bij een lingeriewinkel is ook altijd een goed idee. Loop gewoon eens bij een paar winkels binnen en vraag aan de medewerkers wat zij je voor badpak of bikini zouden adviseren. Dat is helemaal geen vreemde vraag, en de vrouwen die in die winkels werken hebben waarschijnlijk meer verstand van wat wel en niet werkt voor jouw lichaam dan je vriendinnen of je zus.

Enne… Waar je uiteindelijk ook op uitkomt, vergeet niet dat je plezier deze zomer (of welke andere zomer dan ook) niet afhangt van welke badmode je draagt!

Badpak of bikini, wat kies jij?

Meer over dit onderwerp