LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

Amerikaanse ontwikkelt ‘booby trap-bra’

Amerikaanse ontwikkelt Booby Trap Bra

Toen de Amerikaanse Jennifer Cutrona tijdens een marathontraining plotseling aangevallen werd door een man, kon ze alleen maar aan haar kinderen denken: “Wat als ik nu gewoon, omdat iemand daar zin in had, vermoord zou worden? Hoe erg zou dat voor hen zijn?” Ze stond ineens stil bij hoe gevaarlijk het voor vrouwen kan zijn om alleen te gaan hardlopen en besloot een Booby Trap Bra te ontwikkelen. De naam verklapt het al een beetje; met deze Booby Trap Bra komen mogelijke aanvallers voor een vervelende verrassing te staan.

Foto: Maegan Tintari via Flickr.

De eerste dag nadat ze overvallen was door de man in het bos, naaide ze een schede in haar beha, zodat ze daar een mes in mee kon nemen om zichzelf te beschermen. Ze vroeg patent aan voor het ontwerp van de beha, die helemaal gericht is op sportieve activiteiten. De Booby Trap Bra is een echte zelfverdedigingsbeha. Inmiddels zijn er al twee varianten ontwikkeld; eentje die ruimte biedt voor een mes, maar ook een met ruimte voor een busje pepperspray. Bij een aanval kan de draagster heel snel bij die producten. De pepperspray bevat ook nog een beetje blauwe verf, waardoor de politie de aanvaller snel kan opsporen.

Veilig gevoel

“Voor mij moest dit gebeuren om door te kunnen en ik was blij dat ik weg heb kunnen komen. Ik weet echter ook dat heel veel vrouwen niet zoveel geluk hebben.” Cutrona realiseert zich maar al te goed dat het ook heel anders af had kunnen lopen. Ze wil zich niet door angst laten leiden, maar gewoon zorgeloos leuke dingen met haar kinderen blijven doen. Haar zelf ontwikkelde beha helpt daarbij en ze hoopt dat dat ook voor andere vrouwen geldt. Het is nu immers zo dat je niet iedereen meer kunt vertrouwen. En het is dan belangrijk om niet angstig te zijn, maar juist voorbereid. Veel andere vrouwen denken er ook zo over, want drie maanden na haar aanval, kon ze haar eerste bestellingen al verzenden.

 

Kleurboek lingerie

Meer over dit onderwerp