LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

After Eden ook failliet

After Eden ook failliet

Ben jij fan van de lingerie van het merk After Eden? Dan hebben we niet zulk leuk nieuws voor je. Marlies Dekkers was namelijk niet het enige lingeriemerk dat deze week failliet ging. Ook de Body Cover Group, producent en importeur van lingerie van onder meer  After Eden, is namelijk dinsdag ook failliet verklaard.

De lingerie van After Eden is al sinds de jaren negentig erg populair. De setjes met hun goede pasvorm en vrolijke ontwerpen werden tot 2010 goed verkocht. In dat jaar had de Body Cover Group nog plannen om uit te breiden naar het buitenland, met name naar Zuid-Europa. Maar uit het jaarverslag van 2011 bleek al dat het steeds slechter ging met After Eden en de andere merken in de collectie van de Body Cover Group. En nu is het bedrijf dus failliet.

Met het faillissement van Marlies Dekkers eerder deze week nog vers in gedachten, lijkt dit dus weer een teken te zijn dat de markt voor lingerie sterk aan het veranderen is. Zullen de luxe lingeriewinkels, zoals die op de foto hierboven, langzaam uit het straatbeeld gaan verdwijnen?

Doorstart voor After Eden?

Of After Eden net als Marlies Dekkers een doorstart zal maken, is officieel nog niet bekend. Maar de curator deed in Sprout uitspraken die dat wel doen vermoeden. Met een beetje geluk zal de lingerie van After Eden dus in de toekomst gewoon weer verkrijgbaar zijn. Maar de doorstart van de Body Cover Group zal in elk geval niet zo snel verlopen als die van Marlies Dekkers. Ben je dus fan van After Eden, dan zul je waarschijnlijk wat langer dan normaal moeten wachten op de nieuwe collectie.

Maar niet getreurd, want de webshop van After Eden mag dan inmiddels offline zijn, in veel webshops en winkels is de lingerie nu nog gewoon verkrijgbaar. Misschien verstandig om even te gaan hamsteren, zodat je de tijd tot de doorstart doorkomt zonder je favoriete lingerie te hoeven missen? En als die doorstart er toch niet komt, is er natuurlijk – in elk geval voorlopig – nog genoeg leuke lingerie van andere merken te koop!

After Eden ook failliet

Steeds meer lingeriewinkels moeten hun deuren sluiten.
Foto: FaceMePLS op Flickr

Foto bovenaan: T. Ron Scott, via Flickr

Meer over dit onderwerp