LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

5 tips voor plus size lingerie

Als vrouw met een maatje meer wil je natuurlijk ook mooi gekleed je dagen door. Lingerie is daarbij essentieel; het zorgt voor steun en geeft je meer zelfvertrouwen. In sommige winkels is het voor deze vrouwen soms lastig een setje te vinden dat goed past en daarnaast niet het uiterlijk heeft van het ondergoed van je grootmoeder. Lingerie Nieuws geeft plus size vrouwen in dit artikel tips voor het beste ondergoed.

Lingerie kan je outfit maken of breken en voor vrouwen met een maatje meer is het soms extra lastig een goede keuze te maken voor hun ondergoed. Hieronder vijf tips om het lingerie-shoppen gemakkelijker te maken.

  1. Laat je bij elke winkel opmeten voordat je gaat passen. Elke winkel en elk merk hanteert een andere maatvoering. Het kan zomaar zijn dat je bij het ene merk een 90F hebt en bij het andere merk een 85E. Door je meerdere malen op te laten meten ben je ook zekerder van een goede pasvorm.
  2. Ben eerlijk naar de verkoper en vraag om hulp. Als een BH niet lekker zit, koop hem dan niet uit schuldgevoel richting de verkoper. Het gaat om jouw comfort en verkopers staan in de winkel om je te helpen. Pas ook verschillende maten en soorten na het opmeten om te kijken welke het comfortabelst zit. Brede bandjes geven je bijvoorbeeld meer steun dan de dunne variant.
  3. Zorg voor goede basics. Zoals we in het artikel over kantoorlingerie al schreven, is een bh met een gladde cup een goede investering. Zorg ervoor dat je sowieso een huidkleurige en een zwarte bh zonder frutsels in je kast hebt liggen.
  4. Maak van je lichaam geen probleem dat je moet oplossen door je strategisch te kleden. Jij moet je er goed in voelen en je bent het niet verschuldigd aan anderen om je op een bepaalde manier te kleden. Dat geldt dus ook voor lingerie. Ben dan ook niet bang voor pushup-bh’s of mooie lingerie met kant en/of frutsels. Dat jij nu eenmaal een grotere voorgevel hebt dan Doutzen Kroes, betekent niet dat je geen mooie setjes kunt dragen of mag laten zien wat je in huis hebt. If you have it, flaunt it!
  5. Doe research waar je jouw nieuwe setje gaat aanschaffen. Lingeriespeciaalzaken verkopen vaak lingerie tot een grotere maat en hebben ook meer keus voor “lastige” maten zoals een grote omvang met een kleine cup. Daarnaast verkopen veel online winkels lingerie voor grotere (cup)maten, kijk bijvoorbeeld eens op de online shop van Lane Bryant. Daar verkopen ze ook lingerie met een grotere omvang en een kleinere cup.

Heb jij nog een tip die je wil delen? Deel hem hier onder!

Meer over dit onderwerp