LingerieNieuws.nl

Nieuws en inspiratie voor de lingerie branche

5 gouden lingerietips voor 2018

lingerietips

Met het nieuwe jaar voor de deur wordt het weer tijd om goede voornemens te maken. Zoals bijvoorbeeld: alleen nog maar lingerie kopen die echt goed zit, mooi staat en je zelfvertrouwen een boost geeft! Dat soort lingerie is gelukkig helemaal niet zo moeilijk te vinden als je misschien denkt, met deze 5 lingerietips die we kregen van PrimaDonna.

Laat je maat regelmatig opmeten

Wist je dat je behamaat ontzettend kan wisselen? Natuurlijk door voor de hand liggende oorzaken als een dieet of een zwangerschap. Maar ook het model beha en het lingeriemerk dat je kiest, kunnen ervoor zorgen dat je de ene keer een hele andere maat hebt dan de andere keer. Wil je een beha die echt goed past? Dan is een van de beste lingerietips die we je kunnen geven deze: laat regelmatig je maat opnieuw opmeten bij een lingeriespeciaalzaak. Het liefst elke keer dat je een nieuwe beha gaat kopen, maar in elk geval twee keer per jaar.

Check of alles mooi aansluit

Een beha moet overal mooi aansluiten op je lichaam, zonder te drukken of te knellen. De cups horen rondom je borsten te zitten, dus niet met de onderrand of zijkant op het borstweefsel. Dat geldt ook voor de beugels: die mogen je borst nergens raken maar moeten er mooi omheen lopen. De binnenkant van de beugels hoort plat tegen het borstbeen te liggen en de buitenkant ervan mag niet in je oksels prikken. Het middenstukje moet op je borstbeen rusten zonder tegen je borsten aan te drukken.

lingerietips

Hou de rug recht!

Het rugpand van de beha moet mooi recht over je rug lopen, net onder je schouderbladen en daarmee op ongeveer dezelfde hoogte als de beugels. Geen boogje naar boven dus! Trekt het rugpand wel naar boven, probeer dan de schouderbandjes wat losser te doen. Helpt dat niet? Kies dan een kleinere omtrekmaat. Om te checken of de beha niet te strak of te wijd is, moet je twee vingers comfortabel tussen je rug en je beha kunnen houden.

Let op de schouderbandjes

De schouderbandjes zijn er om je beha op zijn plek te houden, en bieden daarnaast extra ondersteuning. Daarom moeten ze perfect zitten. En dat betekent: niet te strak of te los. Bandjes die in je huid snijden moeten losser, bandjes die afzakken moeten strakker. Schouderbandjes mag je dus absoluut niet voelen. Lukt het niet om de schouderbandjes perfect in te stellen? Probeer dan een ander model beha, waarbij de bandjes verder naar binnen of juist naar buiten geplaatst zijn.

lingerietips

Kijk goed naar stof en afwerking

De stof waarvan een beha gemaakt is en de aandacht die de makers aan de afwerking hebben geschonken hebben een grotere invloed op pasvorm en draagcomfort dan je misschien denkt. Wil je dus een beha die echt lekker zit en mooi staat? Let dan goed op of er nergens dingen aan de beha zitten die irriteren, schuren, knellen, prikken of jeuken. Denk ook na over de gebruikte stof: is die luchtig of juist warm? In de winter kan een warme stof een aanrader zijn, maar in de zomer kan die juist problemen met transpiratie opleveren.

Breng de lingerietips meteen in de praktijk!

Dat waren ze, de vijf gouden lingerietips van PrimaDonna en Lingerie Nieuws. Wil je ze meteen in de praktijk brengen? Dat kan natuurlijk! Ga lekker shoppen bij Van der Linde Lingerie of Grote Cupmaten. Daar vind je een groot aanbod beha’s van topmerken, waaronder natuurlijk ook PrimaDonna en PrimaDonna Twist!

BewarenBewarenBewarenBewaren

Meer over dit onderwerp